Kalėdų eglutės įžiebimo šventė „Ledo stebuklas“ penktadienio vakarą suviliojo į Rotušės aikštę susirinkti ne ką mažiau alytiškių, negu jų buvo čia prieš metus, nors socialiniuose tinkluose ir sklandė raginimai boikotuoti šventę.
Alytaus eglutės įžiebimas 2023 m.

Susirinkusieji išvydo įspūdingą ledo ir ugnies šou, mažieji šventės žiūrovai džiūgavo išvydę Kalėdų senelį, šventinę nuotaiką kūrė Alytaus jaunimo centro vokalistų Vakarės Jarmalavičiūtės ir Darvino Tamulyno, Alytaus kultūros centro kamerinio choro „Varsa“ bei Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos „Vaja“ atlikti kūriniai.

Šventės scenoje pasirodė Alytaus muzikos mokyklos smuikininkių duetas ir šiuolaikinio šokio studija „Aušrinė“, bet labiausiai žiūrovai laukė atlikėjos Liepos Mondeikaitės.

Alytaus eglutės įžiebimas 2023 m.

O kai atėjo metas įžiebti Kalėdų eglutę, aikštę užliejo ugnies ir kibirkščių šviesos, minia jau negalėjo tvardyti susižavėjimo šūksnių. Nes įžiebta 15 metrų aukščio Alytaus žaliaskarė atrodo išties įspūdingai – jos šakose supasi 150 spalvingų sniegenų, sukurtų menininko Arvydo Švirmicko ir jo komandos – Taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo darbuotojų. Pasak organizatorių, Alytaus eglutės dekoracijos „simbolizuoja Dainavos metų minėjimo pabaigą, atkreipia dėmesį į Dzūkijos tradicijas ir skatina pasidžiaugti stipria šio krašto žmonių etnine savimone“.
Alytaus eglutės įžiebimas 2023 m.

Tačiau toks miesto Kalėdų eglės puošimo tradicijų pakeitimas prieš šventes tapo bene karščiausia alytiškių diskusijų tema, vietinei žiniasklaidai paskelbus, kad kiekviena iš putplasčio išpjauta ir dažais nuspalvota sniegena miesto biudžetui atsiėjo apie 100 eurų. Rotušės aikštėje pastatytos alytiškio dovanotos eglutės atvežimas ir papuošimas bei Rotušės aikštės lemputės alytiškiams kainavo 41 tūkst. 411 eurų. Kitų aikštės ir Dariaus ir Girėno gatvės papuošimų kabinimas – dar 17 tūkst. 120 eurų, tad bendra miesto centro papuošimo suma siekia 58 tūkst. 531 eurą. O tai yra beveik tris kartus brangiau, negu pernai, kai panašiems darbams iš viso buvo išleista 21 tūkst. 800 eurų.
Alytaus eglutės įžiebimas 2023 m.
Per visą Adventą, Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių laikotarpiu Alytuje išties nebus nuobodu. Savaitgaliais mažųjų alytiškių ir jų tėvelių prie Kalėdų eglutės lauks Kalėdų senelis, Rotušės aikštėje veiks Kalėdinis kupolas su maža dovanų krautuvėle ir edukacijomis, šeštadieniais Alytaus miesto teatre įsikūrusioje Kalėdų senelio rezidencijoje bus rodoma kalėdinių trumpametražinių filmų programa „Kalėdinis Tindirindis“, aikštėje koncertuos Alytaus jaunimo centro kolektyvai. Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje veiks nykštukų dirbtuvėlės. Nuo gruodžio 21 iki 30 d. Rotušės aikštėje vaikus linksmins Kalėdinė karuselė, o gruodžio 23 d. aikštėje ir Alytaus gatvėse bus galima išvysti Kalėdų senelių keturračių karavaną.
Alytaus eglutės įžiebimas 2023 m.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)