„Sukurti vėliavą kosminei stočiai – sudėtinga užduotis, tačiau vaizduotę pasitelkę vaikai labai maloniai nustebino. Jų kūriniai – tikras kosmosas! Piešiniai rinko šimtus patiktukų ir tikrai buvo jų verti”, – teigia festivalio organizatoriai.

Laimėjęs kūrinys – Panevėžio „Vilties“ progimnazijos trečiokų kurta vėliava. Ji šį savaitgalį vyksiančio festivalio Pakruojo dvare metu bus iškilmingai iškelta į kosmosą, o visą autorių klasę organizatoriai pakvietė nemokamai aplankyti įspūdingą renginį.

„Kelionė į kosmosą natūraliai papildys šių metų renginio temą – festivalyje pasakojama Visatos gimimo istorija, jame keliaujame po Saulės sistemą, įspūdingais lazerių, šviesos ir muzikos šou kuriame ištisus žvaigždynus. Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji dvare ne tik žavisi, švenčia ir džiaugiasi, bet ir mokosi, iš arčiau susipažįsta su mus supančia begalybe“, – sako Kalėdų kosminės stoties komanda.

Vėliava į 30 km. aukštį bus iškelta specialiu dviejų metrų skersmens balionu, kuris, aplankęs stratosferą, subliukš ir nusileis atgal į žemę, o tuomet Kalėdų kosminės stoties vėliava bus įkurdinta garbingoje vietoje festivalyje. Istorinį įvykį gyvai stebėti bus kviečiami visi festivalio lankytojai.

Organizatoriai į festivalį pakviesti nusprendė ir dar dviejų didelio palaikymo sulaukusių kūrinių autorius: Pasvalio lopšelio - darželio „Eglutė” priešmokyklines grupes bei Latvijos Koknesės Ilmāra Gaiša vidurinės mokyklos antrokus.

Geriausia vieta pajusti Kalėdas

Pakruojo dvaro žiemos festivalis šiemet tapo ir bene geriausia vieta pajusti bei švęsti Kalėdas. Vos įžengus pro vartus pasitinkantis tūkstančiais lempučių papuoštas eglučių miškas kviečia išbandyti dešimtis šventinių veiklų. Čia veikia įvairios nykštukų dovanų manufaktūros, šventiniai pagalbininkai kviečia savo slapčiausius norus surašyti Šiaurinės žvaigždės pašte, vaikų laiškus gabena Kalėdų paštininkas kupranugaris Bučkis, o kas valandą vyksta iįpūdingi bei nuotaikingi profesionalių aktorių pasirodymai, kurių metu į Žemę trumpam atvyksta ir pats kosminis Kalėdų Senelis.

Kalėdų namuose susišildyti arbata bei šventiniais skanėstais kviečia įvairūs restoranai ir kavinės bei puošnioji Kalėdų Senelio svetainė, o gausius gėrybių stalus siūlo šventinė mugė, rašoma pranešime spaudai.

„Festivalis šiemet yra ne tik malonumas akims bei ausims, bet ir tikrų tikriausia šventė. Drąsiai kviečiame visus Kalėdas ar Naujuosius metus kartu su šeima, draugais ir mylimais sutikti ne namuose prie stalų, o čia – tikruosiuose Kalėdų namuose. Pasirūpinome, kad tokios šventės įspūdžiai išliktų ilgam“, – sako Pakruojo dvaro komanda.

Švenčių laikotarpiu nuo Kalėdų iki Naujųjų metų festivalis svečių lauks kasdien. Iki švenčių bei nuo sausio 1 iki 14 d. Kalėdų kosminę stotį aplankyti galima kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją