Senatorių pasažo įkūrėjui, danų verslininkui Niels Peter Pretzmann Kalėdos – tai tradicijų metas, nesvarbu kaip švenčiamos skirtingose šeimose. Jau daugelį metų jo svajonė ir siekis yra padovanoti vilniečiams puikų laiką kartu viešose miesto erdvėse.

„Mano vaikystės Kalėdų ašis Danijoje, kur aš užaugau, visuomet buvo Kalėdinė eglė. Ji atrodė panašiai kiekvienuose namuose ir miesto aikštėse. Vaikystėje ją dekoruodavome tikromis žvakutėmis, ryškia žvaigžde ant viršūnės ir pačių pasigamintais žaisliukais. Kasmet pridėdavome ką nors naujo. Tokias Kalėdas ir kuriame Senatorių pasaže – įspūdingų istorinių rūmų kieme statome tikrą eglę, kasmet ją puošiame tomis pačiomis lemputėmis ir pridedame kažką naujo, netikėto“, – pranešime spaudai pasakoja Niels Peter Pretzmann.

Jau tris metus iš eilės Senatorių pasažo kieme vilniečiai ir miesto svečiai sutinka raudonanosį elnią Rudolfą, o šiemet prie jo prisijungs Kalėdų senis, kurį sukūrė menininkas Jurgis Malinauskas. Senatorių pasažo fasadas šiemet sužimba nauja lempučių girlianda, papuošdamas ne tik kiemą, bet ir visą Dominikonų gatvę.

„Esame įsikūrę vienoje įspūdingiausių istorinių Vilniaus vietų, kuri yra svarbi ir vilniečiams ir Vilniaus svečiams. Mūsų tikslas – per didžiąsias metų šventes ją paversti džiaugsmingų susitikimų, mielų pasisėdėjimų erdve, kurioje žmonės pajustų tikrą Kalėdų dvasią. Tais metais kai aš gimiau, „Disney“ pradėjo transliuoti programą vaikams, kurios pagrindinis šūkis buvo „nuo mūsų visų – jums visiems“. Tai tapo ir mūsų visos didelės Senatorių pasažo komandos šūkiu, kuris niekada nesikeis“, – pranešime spaudai sako Niels Peter Pretzmann.

Senatorių pasažo Kalėdos prasideda gruodžio 10 d., tačiau eglutė sužibusi smalsių akių laukia jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)