Gausiai balsavę žmonės kasmet aktyviausiai besivaržantiems Vilniui ir Kaunui šįkart neatidavė lemiamo balso. Šiais metais Delfi paskelbtame balsavime dalyvavo net 45123 skaitytojai, kurie gražiausiosios iš dešimties eglučių titulą skyrė Mažeikiams.

Pirma vietaMažeikiai

Žemaitijos miesto eglei skirta 20 procentų balsų – balsavusiųjų širdis pavergė tarytum iš šventinio atviruko atgijusi 13 metrų aukščio natūrali žaliaskarė.

Šalia jos įkurdinti šeši dviejų metrų aukščio šviečiantys kankorėžiai, keturių elniukų traukiamos magiškos rogės ir keturi dekoratyviniai šviestuvai, menantys nykštukų kepures.

2 vieta – Kaunas

Antrąją vietą paskutinėmis balsavimo akimirkomis iškovojo 17 procentų balsų gavusi Kauno angelų skrydį virš miesto simbolizuojanti eglė. Eglę Kaune jau 16-ą kartą puošė Jolanta Šmidtienė.

24 metrų aukščio eglutę puošia apie 150 įvairaus dydžio plunksnų, jų matmenys siekia nuo metro iki trijų. Iš didesnių plunksnų sukonstruoti vartai. Plunksnos pagamintos iš plastikinių tvirtinimo dirželių, kuriuos dažnam tekę naudoti buityje. Dekoracijoms iš viso panaudota apie 1,5 mln. plastiko dirželių, o apšvietimui parinktos itin taupios LED lemputės.

„Lengvos Kalėdos Kaune“ – su tokiu šūkiu kauniečiai įžiebė dirbtinę eglutę.

3 vietaVilnius

Vilniaus eglė nuo Kauno atsiliko vos per vieną žingsnį – jai žmonės skyrė 16 procentų balsų. Į sostinę šiais metais grįžo natūrali eglė, ji įkurdinta Katedros aikštėje.

Paskutinį kartą Vilniuje iki šių metų natūrali žaliaskarė stovėjo 2010 metais, paskui buvo kuriamos karkasinės, vis įmantresnės puošmenos.

Šiais metais Vilnius pasekė Klaipėdos tradicija ir papuošė žmonių dovanotą gražuolę. O jos spindesiui panaudotos aukso ir sidabro spalvų dekoracijos: daugiau nei 300 žaislų ir 200 tūkst. LED lempučių, kurių bendras ilgis siekia 5 km. Eglutės viršūnėje ryškiai suspindo beveik 2 m aukščio tūrinė žvaigždė.

Utena

Ketvirtoje vietoje – net 15 procentų balsuojančių sulaukusi Utenos eglutė, kviečianti žmones būti draugiškus gamtai.

Eglės puošyba sukurta iš naudotų žaliavų, o dekoracijos šviečia tautiniais simboliais bei spindinčia girliandų skraiste.

Miesto puošmeną kūrę organizatoriai skelbia, kad šiais metais didžiausią dėmesį jie skyrė ne pagrindinės miesto eglės puošybai, o miesto gyventojų bendrystės akcijoms. Viena jų – „Padovanok minkštą žaislą“, kviečianti vaikus vieni kitiems dovanoti savo nebenaudojamus minkštus žaislus.

Panevėžys

10 procentų balsuotojų gražiausia įvardijo Panevėžio eglę, pavadintą „Kalėdų garsai“, kurią galima ne tik apžiūrėti, bet ir išgirsti.

Panevėžio Laisvės aikštėje įkurdinta 13 metrų žaliaskarė išpuošta auksiniais ir sidabriniais žaisliukais, raudonais kaspinais ir 15 tūkstančių lempučių.

Šių metų Panevėžio papuošimų tema pasirinkta siekiant pratęsti 520-ojo miesto gimtadienio tematiką „Panevėžys skamba gerai“.

Klaipėda

Natūraliai Klaipėdos gražuolei skirta 8 procentai balsų. Nuo pat sodinuko 23 metus su meile klaipėdiečių šeimos auginta žaliaskarė Teatro aikštėje suspindo lydima varpelių skambesio.

Girliandų skraiste papuošta eglutė šiais metais buvo karūnuota ir metro aukščio viršūne – simboline žvaigžde.

Šventės dieną šalia eglutės atidaryta ir įspūdinga ledo arena, kurią vakarais apšviečia iš lempučių sukurtas spindintis dangus.

Šiauliai

Šiaulių Prisikėlimo aikštėje spindi 6 procentus balsų pelniusi žaliaskarė, kuri taip pat atkeliavo iš vienos šiauliečių šeimos kiemo. 13 metrų eglutė sužibo maždaug 400 įvairių dydžių aukso ir sidabro spalvos burbulais bei daugiau nei 2 kilometrų ilgio girlianda.

Šalia natūralios žaliaskarės pūpso ir kalėdinių dovanų dekoracijos. Jos sukurtos specialiai šiai progai ir papuoštos žiemos motyvais bei šiaulietiškais simboliais: geležine lape, auksiniu berniuku ir meška.

Alytaus ir Jonavos eglutės sulaukė po 3 procentus balsų. Abi gražuolės labai skirtingos.

Alytus

Ant Alytaus Rotušės aikštėje esančios 15-os metrų natūralios eglutės nutūpė 150 ryškiaspalvių sniegenų, kurias sukūrė menininkas Arvydas Švirmickas su komanda.

Alytaus eglutės dekoracijos simbolizuoja Dainavos metų minėjimo pabaigą – taip eglutės šventės organizatoriai siekia atkreipia dėmesį į Dzūkijos tradicijas ir skatina pasidžiaugti stipria šio krašto žmonių etnine savimone.

Jonava

Jonavos eglutė šiais metais išpuošta pasirinkus temą „Auksinė giria“ – ne tik miesto žaliaskarė suspindo aukso spalvomis, kartu auksu sutvisko ir visa Sąjūdžio aikštė bei Ramybės skveras.

„Auksine giria“ virtusiame mieste šiemet savo eglutes pastatė rekordinis skaičius Jonavos rajono įstaigų, įmonių ir bendruomenių.

Į kalėdinę pasaką kviečianti Jonava lankytojams siūlo pasiimti ir žemėlapį, jis nuves prie spindinčio pėsčiųjų tilto ir į Joninių slėnį, kur aukso ir sidabro spalvomis žiba dar viena įspūdinga žaliaskarė.

Marijampolė

Mažiausia balsų, 2 procentus, sulaukusi Marijampolės kone 18 metrų gražuolė kviečia pakeliauti po dovanų šalį. Viena iš dovanų miestui tapo ir eglutė – įžiebimo šventės metu žaliaskarė suspindo, lyg ką tik išpakuota iš didžiulės dovanų dėžės.

Eglutės įžiebimo šventės organizatoriai kviečia negailėti dovanų ir sau, ir aplinkiniams: dovanokite žmonėms gerą žodį, šypsenų, puikių įspūdžių ir emocijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)