„Noriu padėkoti, kad esate čia. Noriu padėkoti, kad dirbame ir kuriame kartu. Su artėjančiomis šventėmis jus!“ – kalbėjo nuo Pramogų aikštės scenos Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. O kai aikštėje susirinkę druskininkiečiai ir kurorto svečiai, paraginti Senelio Kalėdos, pridėjo rankas prie širdies, tarsi giedodami himną, ir sušuko „Tai bent šviesa!“, lazeriai nušvietė pagrindinės kurorto Kalėdų eglutės karūną ir sužibo tūkstančiai spalvas kas 30 skundžių keičiančių švieselių.

Žiūrovai išvydo „Viduramžių“ aktorių ugnies šou „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, o visas kurorto centras tapo didžiule judančių, šviečiančių ir žybsinčių atrakcionų erdve.

Gydyklų parke įsižiebė įsikūrė tradicinis kalėdinių eglučių parkas – pasakų tema sukurtas šventines instaliacijas ten įrengė net 70 kurorto įstaigų, organizacijų, seniūnijų, mokyklų, vaikų darželių.

Šventės svečiai šėlo Vido Bareikio koncerte, skubėjo fotografuotis prie sidabrinėmis gijomis šaltyje sustingusio Druskininkų muzikinio fontano arba ieškojo vietos Vilniaus alėjoje, iš kurios patogiausia grožėtis ant savivaldybės pastato fasado rodyta 3D projekcija. Pasak eglutės įžiebimo renginį organizavusio Druskininkų kultūros centro, šiemet kurorto šventiniai renginiai vyksta ne tik Pramogų aikštėje, bet ir „Snow Arenoje“, kur įsikūrė Tai Bent Kalėdų Senelio rezidencija. Ten įsikūrė šventinio TV serialo kūrėjų komanda kartu su elfais ir visais stebuklingo Kalėdų miško gyventojais.

Per visą žiemos švenčių laikotarpį Druskininkų pramogų aikštės scenoje po atviru dangumi vyks muzikiniai vaizdo koncertai, kalėdiniai įvairių atlikėjų pasirodymai, „Be happy“ fotosesijos su linksmais pasakų herojais, aukštaūgiais elfais, žais ir šėls mimai, važiuos šventinis traukinukas, vyks kalėdinės varžybos vaikučiams ir visai šeimai, ledo šou ir kitos pramogos. Kalėdų dieną kurortas kviečia į šventinį giesmių koncertą Druskininkų bažnyčioje, o palydėti senuosius metus – į tradicinį Valstybinio Vilniaus kvarteto koncertą su pianiste iš Ukrainos K. Diadiura ir kontraboso virtuazu D. Bagursku.

Leipalingio dvare įsikūrė kalėdinės kūrybinės dirbtuvės, kuriose galima susikurti namus puošiančias detales ar dovanas artimiesiems, Vieciūnų laisvalaikio salėje kiekvieną sekmadienį rengiamos kvapnios kakavos popietės, o amatų centre „Menų kalvė” bus pristatyta kalėdinių puokščių konkurso „Kalėdiniai akcentai“ ekspozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją