Šiais metais Birštonas kalėdiniam laikotarpiui nusiteikęs šventiškai ir pakiliai, jau pradėtos ir pagrindinės miesto kalėdinės puošmenos (gyvos žaliaskarės) paieškos – kviečiama siūlyti ir padovanoti gyvą eglę.

„Kviečiame visas įstaigas, bendruomenes ir organizacijas, birštoniečius siūlyti ir padovanoti gražią, gyvą žaliaskarę eglę, kuri taps pagrindine miesto kalėdine puošmena. Siūloma eglė turėtų būti simetriška, tankaus šakų vainiko, ne mažesnė nei 10 metrų.

Pasiūlymų su nuotraukomis „Facebook“ komentaruose arba elektroniniu paštu sekretoriatas@birstonas.lt. laukiame iki šių metų lapkričio 20 d.“, – rašoma Birštono savivaldybės pranešime.

Taip pat akcentuojama, jog svarbu pranešti apie tokias egles, iki kurių buvimo vietos galėtų privažiuoti sunkiasvorė transporto priemonė.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusiais metais Birštone taip pat buvo įžiebta tradicinė žaliaskarė – 12 metrų Kalėdų eglė, papuošta sidabriniais burbulais ir girliandomis. Tąsyk įvairiaspalvėmis šviesomis nušvito ir aukščiausio apžvalgos bokšto Lietuvoje viršūnė.