Namo Gruzdžiuose, Šiaulių rajone šeimininkė ir jo puošėja Jurgita pasakoja, kad kažkada „užsikrėtė“ šia puošimo manija ir nuo to laiko kasmet dar lapkričio pabaigoje pradeda savo namą ir kiemą kalėdiškai dekoruoti.

Jurgitos Kaminskienės nuotr.

„Puošdavomės kasmet, tik kiekvieną žiemą vis kažką pridedame, kažką naujo sugalvojame. Ketvirti metai savo aplinką puošiame taip gausiai. Mums patinka, bet ir lankytojų sulaukiame“, – pasakoja Jurgita.

Moteris sako su vyru puošybos darbus pradedanti lapkričio pabaigoje ir intensyviai puošia apie dvi savaites. Nors atrodo, kad tokios dekoracijos, išaugus elektros kainoms, turėtų gerokai paploninti piniginę, moteris atvira – tenka pasiaukoti, kuomet stebuklas kuriamas vos kartą per metus, o ir sąskaitos nėra tokios didelės, mat pasirinkos dekoracijos – taupios.

Jurgitos Kaminskienės nuotr.

Be to, kai kurias dekoracijas Jurgita su vyru net sukuria patys: „Štai snaigė ant namo ir žvaigždės ant stogo yra kurtos mano vyro rankomis“, – pasididžiavimo neslepia Jurgita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)