Pasak idėjos autorės Ingridos, mintis sukurti nuosavą Laplandiją rutuliojosi jau ilgai, o viskas prasidėjo nuo danielių aptvaro.

„Idėja apskritai sukosi galvoje jau antrus metus, nes buvo noras paįvairinti kasdienybę. Prieš dvejus metus buvo karantinas, viskas uždaryta, todėl sugalvojau pasidaryti savo šeimai fotosesijos vietą danielių aptvare, mes jų auginame šiuo metu 80. Tai yra naminiai gyvūnai, kurie maitinami iš rankų, todėl pasidarėme unikalius kadrus. Po to supratau, kad turime Laplandiją vietoje, auginame patys dukrą, kurią prieš 4 metus išsiuntėme pamatyti senelio rezidenciją Laplandijoje ir suvokiau, kad galiu viską realizuoti čia vietoje, Lašinių kaime".

Ingrida sako, jog idėja įgyvendinta jų šeimos sodyboje, kurioje vysto savo turizmo verslą, pats verslas buvo įkurtas prieš keturis metus. Palaipsniui atstatinėjant sodybą, šeima suvokė, jog nori dalintis ja ir su kitais.

„Tada atvėrėme savo duris visuomenei. Nuo to laiko organizuojame vaikų stovyklas su gamtininkais, neapsiribojame tik viena vieta, kur būtų galima atšvęsti gimtadienius, vestuves ir jubiliejus".

Ingrida pabrėžia, kad šios idėjos nuopelnai nėra tik jos. Kalėdų senelio rezidencijos idėją padėjo įgyvendinti ir profesionali drabužių dizainerė.

„Šią vasarą jau pradėjau planuoti idėjos įgyvendinimą, tik reikėjo, kad kažkas palaikytų ir padėtų. Prie idėjos prisidėjo Kauno valstybinio dramos teatro kostiumų dizainerė Joana Bulotienė. Visą tai pradėjome daryti ir kurti prieš turbūt dvi savaites, su pertraukomis, tai buvo šešių dienų darbas“, – dalinosi Ingrida.

Pati autorė pridūrė, jog visą gyvenimą jautė norą kurti. Šie metai jai tapo itin sudėtingi – išgyveno artimo žmogaus mirtį. Po netekties ir apsvarstymų ji nusprendė neatidėlioti savo svajonių ir atėjus idėjai, jos imtis iškarto.

„Tai buvo mano didžiausia svajonė, kurią pavyko įgyvendinti šiais metais“.

Kviečiame jūs taip pat dalyvauti kalėdiniame konkurse. Dalinkitės, kaip pasipuošė jūsų miestas, gatvė, namas, ir laimėkite daug vertingų prizų. Konkurso nuorodą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)