16
Kitas

Auto muziejus

Iliuzijų muziejus

Istorinėje sostinės erdvėje įsikūrusiame muziejuje galvos susisuks visai šeimai. Čia gausu jaudinančių iliuzijų, kurias galima liesti ir kitaip patirti bandant išsiaiškinti, kur gi pakastas šuo.

Iliuzijos persipina su mokslo išradimais ir menu: fizika ir optika eksponuojama kartu su mįslingais meno kūriniais ir klasikinėmis paslaptimis. Norėsis išbandyti ir interaktyvias pramogas – piešti šviesa, sukurti savo šešėlį ar apsilankyti pasaulyje aukštyn kojomis.

Iliuzijų muziejus

Čia pamatysite, kaip veikia vienas ar kitas išradimas, pagilinsite mokslo žinias. Ir tiesiog būtina fotografuotis. Pradėti galite jau muziejaus pradžioje esančioje originalioje dvimatėje 2D kavinėje po stikliniu dangumi.

Iliuzijų muziejus

Iliuzijų muziejus – Vokiečių g. 8, Vilnius.

Liepkalnio vandens saugykla

Liepkalnio vandens saugykla buvo įrengta dar 1916 metais, tai vienas įdomiausių požeminių Vilniaus statinių. Daugiau nei šešis dešimtmečius saugykla tarnavo kaip esminis infrastruktūros komponentas, užtikrinęs Vilniaus gyventojų aprūpinimą švariu vandeniu, o dabar vandenvietė tapo atvira lankytojams kaip kultūrinė ir kūrybinė erdvė.

Muziejaus gidai į šią vietą pažvelgė tiek istorikų, tiek inžinierių žvilgsniu. Jie lankytojams papasakos apie vandens istoriją, slaptą, uždarą, saugomą objektą, jo architektūrą ir dėl to susidarančią įspūdingą akustiką.

Liepkalnio vandens saugykla – Liepkalnio g. 20, Vilnius.

Europos parkas

Nuostabi gamta, įstabūs meno kūriniai ir ilgas pasivaikščiojimas jūsų kojoms – kam nepatiktų toks laisvalaikis? Parkas didžiulis – net 55 hektarų, o vaikščiodami po jį lankytojai atranda gerokai per šimtą įvairių pasaulio šalių menininkų darbų – iš Europos, Amerikos, Japonijos, Egipto, Meksikos, Venesuelos, Pietų Afrikos.

Europos parkas

Parką prieš tai buvusioje apleistoje laukymėje dar 1991 metais įkūrė menininkas Gintaras Karosas, o pirmąja parko skulptūra tapo jo išlietas Europos parko simbolis. Turėtumėte žinoti, kad Europos centro monumentas nėra vien meninė kompozicija – jis simboliškai žymi Europos geografinį centrą, nustatytą Prancūzijos Nacionalinio geografijos instituto.

Europos parkas

Po parką galima keliauti pagal paruoštą maršrutą arba tiesiog klaidžioti savo nuožiūra.

Europos parkas – Europos parko g. 302, Joneikiškės.

16
Kitas

Auto muziejus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją