15
Kitas

Asalnų stovyklavietė

Surinkome sąrašą jaukią nakvynę su gražiausiu žieminiu vaizdu pro langą siūlančių vietų visoje Lietuvoje. Kiek poilsis čia atsieis ir ar dar likę laisvų datų šiai žiemai?

„Arčiau gamtos“

Anykščių rajone siūloma išskirtinė nakvynė – ar norėtumėte pabudę ryte tiesiai iš lovos pro savo langus išvysti visai šalia savo dienas leidžiančių nuostabių danielių būrį? Taip pat čia galima pamatyti alpakų ir hailendų.

„Arčiau gamtos“

Pati nakvynė siūloma mažame vieno kambario namelyje, skirtame poilsiui dviem. Namelis įkurtas aptvertoje teritorijoje, kurioje ir gyvena danielių šeimyna. Šeimininkai tikina, kad tai ideali vieta pasiilgusiems gamtos ir norintiems atitrūkti nuo miesto šurmulio.

Žiemą savaitgaliai dažnai užimti, todėl darbo dienomis atsiveria didesnė galimybė užsisakyti nakvynę.

Nakvynės kaina – 60 Eur parai.

Adresas: Anykščių g. 26, Kurkliai, Anykščių r.


„Be laiko“

Laiko neskaičiuoti kviečia kitame Lietuvos gale įkurti jaukūs šiaurietiški nameliai. Šeimininkai atvykusiems žada „gerą pabimbinėjimą ir energijos susigrąžinimą“. Žiemą svečiai čia kviečiami pailsėti, ramiai apmąstyti gyvenimo pokyčius, pabūti su savimi, kad švenčių metu liktų tik būti laimingiems ir mėgautis gyvenimu.

Poilsio nameliai skiriasi vienas nuo kito. Vienas jų – „Lagom“ – paremtas švedų filosofija, reiškiančia pusiausvyrą, kai visko pakankamai – nei per daug, nei per mažai, tik tiek, kiek reikia, pristato šeimininkai. Kito namelio pavadinimas – „Hygge“, kilęs iš Danijos. Tai vienos laimingiausių šalių pasaulyje filosofija, o bendrai šis žodis vis labiau priskiriamas šiaurietiškam gyvenimo būdui. Visa tai apie sielos jaukumą, kurį sunku suplanuoti ar pamatyti, bet dažniausiai tai – paprasti dalykai.

Be laiko

Dėmesio, svarbu! Poilsis čia skirtas tik suaugusiems. Šeimininkai skuba paaiškinti: per buitį neretai pamirštame pabūti dviese, stabtelti, pažiūrėti vienas kitam į akis netrukdomai. Ir priduria, kad dažnai čia atvykstama ir po vieną – norint daugiau laiko skirti kūrybai, savo mintims.

Šiai žiemai laisvų nakvynių nameliuose dar yra.

Nakvynės kaina – nuo 110 Eur.

Adresas: Vladislovo Mongirdo g 28, Nausodis, Kretingos r. (apie 32 km nuo Klaipėdos ir Palangos).


15
Kitas

Asalnų stovyklavietė

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Keliauk Lietuvoje“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją