O kad būtų ir smagu, siūlome išbandyti kai ką naujo – sutikite, šios spa ir sveikatinimosi procedūros yra tikrai originalios. Beje, kad ir kaip keistai beskambėtų, jos atliekamos ne vienoje vietoje visoje Lietuvoje, tad šįkart nepateiksime tikslių adresų ir kainoraščių – išsirinkite ir išbandykite esančias arčiausiai namų ar atrodančias patraukliausiai.

Šalčio terapija

Daug kur rasite, kad šalčio terapija, arba kitaip krioterapija, pristatoma kaip jaunystės, grožio ir puikios savijautos šaltinis.

Bene įspūdingiausiai skamba šalčio kameros terapija. Žmogus trumpam, vos kelioms minutėms, patalpinamas į specialią skystu azotu aušinamą šalčio kamerą, kur oro temperatūra siekia apie -110 °C. Nors tokia temperatūra atrodo gąsdinančiai, iš tiesų žmogus nieko nenušąla, o šalčio poveikis paveikia teigiamai, pavyzdžiui, šalčiu nuslopinamas aštrus ir lėtinis skausmas.

Šalčio terapija

Šalčio terapija rekomenduojama esant stuburo, raumenų, sąnarių lėtiniams ir ūminiams skausmams, sergant reumatu, depresija, patiriant nerimą, norint atsikratyti celiulito ar antsvorio. Žadama, kad po procedūros jaučiama lengva euforija, pakylėjimas.

Krioterapija naudojama ir kaip modernus fizioterapinis odos senėjimo požymių korekcijos metodas. Specialiu aparatu tiesiai ant odos skleidžiamas šaltis, siekiantis iki -30 °C, atgaivina pavargusią odą. Po šios procedūros ji atgauna stangrumą, tonusą, drėgmę ir švytėjimą.

Ožkų pieno vonia

Norėtumėte būti gražūs, lyg iš pieno plaukę? Tuomet ši procedūra kaip tik jums.

Mineralinė ožkų pieno vonia su miško uogomis prisodrinta pieno proteinais ir jūros kalogenu, joje gausu vitaminų A, B1, B2, C, D ir mineralų – kalcio, natrio, magnio, cinko, sieros. Per procedūrą atliekamas ir hidromasažas.

Siūlantys išbandyti šią procedūrą tikina, kad po jos oda prisotinama reikalingomis medžiagomis. Žadama, kad ši pieno vonia sudrėkina ir pamaitina odą, paskatina ląstelių regeneraciją ir apsaugo jas nuo kenksmingo išorės poveikio.

Pieno vonia

Taip pat procedūra veikia kaip nervinę įtampą mažinanti ir atpalaiduojanti terapija.

Procedūra trunka apie 15 min., tačiau dar valandą po jos patariama nesiprausti po dušu ir leisti įsigerti veikliosioms medžiagoms.

Šreko grožio receptas

Dažni Lietuvos sanatorijų lankytojai puikiai žino, ko tikėtis iš čia siūlomų purvo vonių. Teigiamą poveikį sveikatai kai kurie pacientai pajunta jau po pirmos procedūros. O jas renkamasi dėl įvairių nusiskundimų, pavyzdžiui, lėtinių sąnarių uždegimų, osteoartrozės, raumenų, sausgyslių, kaulų traumų, virškinimo sistemos uždegimų, periferinės ir centrinės nervų sistemos susirgimų ir t.t.

Tarp visų purvo procedūrų originaliausiai skamba pavadinimas „Šrekas“. Specialus gydomojo purvo ir mineralinio vandens mišinys, pačių pacientų sau tepamas ant kūno, gerina kraujotaką, mikrocirkuliaciją, mažina skausmą, stimuliuoja endokrininių liaukų veiklą, padidina organizmo adaptacines ir kompensacines funkcijas.

Gydomasis molio mišinys

Užtepus jo ant veido ir kūno odos, pašalinamos negyvos, suragėjusios odos ląstelės, oda išvaloma ir tampa stangresnė, minkštesnė, nebeblizga, skatinamas jos ląstelių atsinaujinimas. Tikinama, kad dėl šiame gydomajame mišinyje esančių natūralių mineralinių medžiagų, humusų ir biologiškai aktyvių radikalų oda atjaunėja, o po kelių procedūrų net ima nykti veido ir kūno raukšlės.

Gintarinės grožio procedūros

Gintaras taip pat nuo seno naudojamas sveikatinimo tikslais. Taigi dar viena išskirtinė procedūra – gintaro masažas. Jo metu gulėsite ant gintarinio čiužinio, o didžiausios jūsų kūno įtampos vietos bus šildomos karštais gintaro maišeliais. Taip pat bus naudojamas natūralus gintaro aliejus, gintaro pudra ir gintaro smilkalai.

Atliekantys šią procedūrą tikina, kad masažas mažina skausmus ir nuovargį, pakelia nuotaiką ir gerina odos būklę.

Galima rinktis ir veido procedūrą – jos metu stimuliuojamas ne tik veidas, bet ir dekoltė bei kaklo sritys. Po jos veido oda taps švelnesnė, skaistesnė ir pastebimai atjaunėjusi.

Gintaras nuo seno naudojamas sveikatinimuisi.

Vyno terapija

Tai viso kūno masažas, kvepiantis… vynu. Masažuojamas visas kūnas nuo galvos iki pirštų galiukų, tad galima tikėtis visiško atsipalaidavimo.

Po masažo oda palepinama specialia kūno kauke. Žadama, kad procedūra malšina stresą, o odai suteikia spindesio ir gyvybingumo. Kaukėje esančiame raudonųjų vynuogių ekstrakte yra resveratrolio – galingo antioksidanto, kuris stimuliuoja kolageno sintezę ir sumažina laisvųjų radikalų žalą. Šis komponentas turi ryškų raminantį poveikį.

Šokolado masažas

Visi žino, kad valgydami šokoladą žmonės pajaučia palaimą, juk jo sudėtyje yra medžiagų, kurios skatina laimės hormonų – endorfino ir serotonino gamybą. Tačiau dėl turtingos kakavmedžio vaisiaus sudėties ir gundančio aromato šokoladas nuo seno žinomas ir kaip vienas iš afrodiziakų, energijos irbei grožio šaltinių.

Pasirodo, šokoladą rekomenduojama net ir tepti ant odos. Tikinama, kad šokoladinis masažas veikia kaip aromaterapija ir puikiai atpalaiduoja, nuramina, sumažina stresą, nervinę įtampą ir pakelia nuotaiką. Šokolado kvapas teigiamai veikia centrinę nervų sistemą, mažina nuovargį, suteikia papildomos energijos, stimuliuoja protinį ir fizinį pajėgumą.

Šokolado masažas

Masažuojant smulkūs kakavos grūdeliai valo odą, tad po procedūros ji tampa lygesnė ir švelnesnė.
Taip pat tikinama, kad šokolado masažas efektyviai kovoja su celiulitu, tonizuoja ir minkština odą, pasižymi drėkinamuoju, regeneruojamuoju ir stangrinamuoju poveikiu, padeda suliesėti.

O detoksikuojantis viso kūno įvyniojimas su šokoladu veiksmingai šalina toksinus. Po šios procedūros oda tampa elastingesnė, minkštesnė ir švelnesnė.

Druskos terapija

Druskos terapija, arba haloterapija, kviečia pakvėpuoti druskingu oru druskų kasyklų mikroklimatą atkartojančiose patalpose, pavyzdžiui, druskų kambariuose. Procedūros metu pro specialias angas į patalpą purškiamos mikroskopinės druskos dalelės, kurios per odą ir kvėpavimo takus skatina organizmo valymosi bei gijimo procesus.

Druskos kambarys

Ši bet kokio amžiaus žmonėms tinkanti procedūra ramina nervų sistemą, stiprina imunitetą, gali padėti išvengti peršalimo ligų ar greičiau atstatyti organizmą po ligos. Dėl natūralaus priešuždegiminio, antibakterinio poveikio ši terapija itin naudinga vaikams ir paaugliams.

Taip pat procedūra rekomenduojama sergant kvėpavimo takų, įvairiomis alerginėmis ar įvairiomis odos ligomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją