Saugirdo geriausiųjų penketukas

Vilnius: „Sugamour“

Benediktų trio "Sugamour", nuotr. restorano

Geriausia vieta pusryčiauti Vilniuje Saugirdui yra būtent „Sugamour“, čia jį galima sutikti rytais dažniausiai. Čia galima rasti net 8 skirtingai paruoštus benediktus, kaip ir daugiau patiekalų iš kiaušinių, tokių, kaip šakšuka, taip pat yra varškėčiai, blyneliai, košės ar plėšytas tofu sveikuoliams. Taip pat galima paskanauti pasakiško skonio desertų, eklerų, ragelių, macaronsų, paragauti keliolikos rūšių kokteilių.

Anykščiai: „BasiBasi“

Restorano „BasiBasi“ pusryčiai, nuotrauka restorano

Justės Arlauskaitės-Jazzu restoranas Anykščiuose, tai dar viena vieta, kur Saugirdui labai skanu, jauku, kur gera aura. Visada restoraną svajojusi turėti Justė ji pavertė pačiu tikriausiu miesto traukos objektu, iš Vilniaus priviliojo garsų virtuvės šefą Igną Višinską. Lankytojų čia tiek, kad nesutalpina visų norinčių, tad netolies atidarė dar vieną restoraną, kuris yra prabangiausias apylinkėse, pavadinimu „Mitai“. Nors šiuo metu vėlyvųjų pusryčių „BasiBasi“ restorane nėra, jie nuo rudens ir vėl sugrįš į meniu bei džiugins jų išsiilgusių lankytojų!

Kunigiškės: „ToLi nuo klasikos Kunigiškių pasaka“

Pusryčiai „ToLi nuo klasikos Kunigiškių pasaka“ , nuotr. restorano

Atostogų būstą Kunigiškėse įsigijęs Saugirdas išbandė ne vieną restoraną šiose apylinkėse ir geresnio nei šio nerado. Lietuvos žvaigždžių pamėgtuose vyno, skonio ir draugų namuose ne tik nuostabūs patiekalai, bet ir įstabi aura ir labai daug spalvų ne tik pačiuose namuose, bet ir lėkštėse. Šeimininkai sako, kad kūrė ne maitinimo verslą, o reiškinį, tai yra šeimos, draugų, maisto ir meilės burbulą, kuriame ir skanu, ir gera.

Palanga: „Meat“

„Meat“ restorano pateikalas, nuotr. restorano

Palangoje žinomas vyras su bičiuliais užsuka į „Meat“ restoraną. Šeštadieniais ir sekmadieniais kviečiantis vėlyvujų pusryčių restoranas siūlo klasikinius, ispaniškus, angliškus pusryčius, šakšuką indiškai, benedikto kiaušinį ir kitus patiekalus.

Kaunas: „Talluti bakes n shakes“

Restorano Kaune „Talluti bakes n shakes“, nuotrauka restorano

Kaune Saugirdui tai pati geriausia vieta vėlyviesiems pusryčiams, būdamas čia visuomet užsuka. Čia rasite gausybę patiekalų iš kiaušinių, tokių kaip plėšyta kiaušinienė, benediktas, kelių rūšių omletus.

Urtės geriausiųjų tryliktukas

Vilnius: „Kempinski“

Pusryčiai "Kempinski", nuotr. restorano

„Restoranas „Kempinski“ – mano guilty pleasure, kai noriu save palepinti. Savaitgaliais galite patekti į brunch su gyva muzika, skambant fortepijonui. Manau, kad tai vienas geriausių švediško tipo pusryčių pasirinkimų su ikrais bei kitais gourmet produktais“, – neabejoja ji.

Vilnius: „Strange love“

Pusryčiai "Strange love", nuotr. restorano

Urtė sako, kad „Strange Love“ – ne tik Bernardinų aura užburia apsilankymą čia, jie turi bene geriausią kimchi sumuštinį, varškėčius ruošia su kokosais, ką ji gaminanti ir pati namuose. Čia gausite puikios jų skrudintos kavos, kurią galite nusipirkti ir vartojimui namuose. Tiesa, kas mėgsta saldumynus, imkit ragauti amerikietiškus tiramisu blynelius.

Vilnius: „Brussels Mussels“

Pusryčiai "Brussels Mussels", nuotr. restorano

Šį restoraną Urtė mėgsta dėl savo visapusiško pasirinkimo ir vietos. Vėlyviesiems pusryčiams ten gali gauti ir šviežių midijų arba rinktis sumuštinį su jautienos žandu. Be abejo, klasikinių Benedikto kiaušinių ar geros plaktos kiaušinienės rasite taip pat.

Kaunas: „Holas”

Pusryčiai "Holas", nuotr. restorano

„Į „Holas“ visada einu, kai norisi geros šakšukos arba kokių jų super mega sumuštinių. Išties, kam rekomenduoju jų vėlyvuosius pusryčius, man žmonės siunčia kokį milijoną širdučių ir padėkos žodžius“, – šypsosi Urtė.

Kaunas: „Restoranas Dia“

Pusryčiai "DIA", nuotr. restorano

„Dia“ yra restorano, pasak Urtės, kaip būtent kiekvienas turėtų įsivaizduoti restoraną, pavyzdys: „Pradėkite vėlyvuosius pusryčius nuo austrių ir šampano. Be abejo, klasikiniai Benediktai, kaip ir geriausias aptarnavimas Lietuvoje, lauks jūsų pasiūlydami tai, ko norėsite“.

Klaipėda: „Cremia“

Pusryčiai "Cremia", nuotr. restorano

Urtė sako, kad „Cremia“ yra pasirinkimas tiems, kas vertina labai kokybiškus ingredientus ir labiau sexy patiekalus: „Iki jų dar niekur neradau naminės brioche duonelės su krabu ir avokadu. Pas juos taip pat rasite šviežių kepinių, dėl kurių supranti, kad egzistuoja rojus. O kai švieži kent mango ledai atkeliauja darnoje su stracciatella sūriu – supranti apie ką yra vasaros skonis“.

Palanga: „Vila Komoda”

„Vila Komoda“ pusryčiai, nuotr. restorano

„Vila Komoda“ yra Urtės mėgstama vieta degustacinėms vakarienėms, bet ieškantiems gero, kokybiško klasikinio brunch‘o su savitu braižu čia tikrai patiks: „Meilės alėjos nuotaika ir visada garantuota restoraninė patirtis ten laukia jūsų“.

Palanga: „Vila Šilelis“

Pusryčiai "Viloje Šilelis", nuotr. restorano

„Vila Šilelis“ įsikūręs legendinėje Tiškevičių alėjoje ir seneliams vis dar priklausomoje viloje. „Nuostabus kiemelis su aura ir dviejų brolių valdoma vieta serviruoja jaukumą. Nustebsite paragavę kruasanų vaflių, pasirinktinai su jų sūdyta lašiša arba saldų variantą su šviežiomis braškėmis ir rikota. Labai gaivinančiai nuteikia gaspačio sriubos versija, o svečių mėgstamiausiu užkandžių ne veltui tapo morkos užtepėlė“, – pastebi ji.

Nida: „Bo House Nida“

Pusryčiai "Bo House", nuotr. restorano

„Žadą apimantis vaizdas ir geras maistas tolygu atostogoms. Būtent jas čia ir rasite. Atsargiai elkitės su varškėtukais ir vaikais, kai juos jie paragaus, sunku bus savus įsiūlyti. Angliškų pusryčių versija vienam, o kitam – grikių dubenėlis su kiaušiniu ir daržovėmis. Būtent tai, ko ir nori iš Nidos – visiems tinkamų skaniai paruoštų patiekalų“, – kviečia neaplenkti šios vietos Urtė.

Šiauliai: „Cask215”

Pusryčiai "Cask215", nuotr. restorano

„Amerikietiško stiliaus absoliučiai teisingai paruošti patiekalai Šiauliuose. Čia gausite ir mac&cheese, ir benediktus su gvakamole bei pico de galo salsa, amerikietiškus vaflius su gruzdinta vištiena išvoliota svieste bei marinuotais agurkėliais. Jums dar ką pridurti? Geri kokteiliai ir jauki malkinės aplinka su geru aptarnavimu. Štai kas laukia čia užsukančių“, – šypsosi ji.

Kunigiškės: „ToLi nuo klasikos Kunigiškių pasaka“

Pusryčiai „ToLi nuo klasikos Kunigiškių pasaka“ , nuotr. restorano

Urtė sako, kad šios vietos interjeras ir idėja kalba už save: „Nežinau, kiek žmonių vėlyviesiems pusryčiams ragauja kokteilius, bet jie čia ne tik įdomūs, bet ir su išskirtiniu braižu. Burokėlių humusas, svieste išsimaudžiusios krevetės ar čiorizo su Portu – pabandykite, tikrai labai skanu!“.

Birštonas: gastrobaras „Pievos“

Gastrobaro "Pievos" pusryčiai, nuotr. restorano

Vėlyvųjų pusryčių meniu čia nuolatos keičiasi, kaip ir įprastas meniu, nes šeimininkai stengiasi dirbti sezoniškai ir pirkti produktus iš vietinių ūkininkų. Taip pat čia ruošiami visi desertai, kepamos bandelė, dėl ko daug kas irgi atvažiuoja, o kartais net ir tarpusavyje klientai pykstasi, jei kuris nespėjo nusipirkti cinamoninės bandelės. Per dvejus metus gyvavimo šis gastrobaras jau pagarsėjome kaip vėlyvųjų pusryčių vieta ir turi daug klientų, kurie iš įvairių miestų atvažiuoja tik dėl pusryčių.

Kretinga: „Želvė“

Pusryčiai "Želvėje", nuotr. restorano

„Į „Želvę“ važiuoju dažniausiai kelioms nakvynėms, einu į SPA. Esu čia gavus galimybę pati iš vietinių vištų pasiėmus kiaušinių, iš jų paruoštą benediktą. Pusryčių meniu keičiasi pagal sezoną, bet kas norite modernaus kaimo turizmo nuotaikos, važiuokite ir pasikvieskite draugus ar šeimą“, – kviečia užsukti ir į Kretingą Urtė.