Drauge su savanoriais talkininkais eglę ir miestelį išpuošė kaunietė dailininkė tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, kurios kraitėje - jau dešimtosios tokios eglės puošmenų sukūrimas, Anot menininkės, šiemet ją įkvėpė „Mažasis princas". Netradicinę švenčių tematiką miestui padiktavo J. Šmidtienės idėja papuošti kalėdinį miestelį unikaliomis dekoracijomis. Kosminiai elementai pagrindinei Kauno eglei sukurti iš plastiko plėvelės, kuri pagaminta perdirbus pernykštį Kalėdų medį puošusius šiaudelius.

„Pernai mane inspiravo snieguoti kalnų eglynai, pusnys ir varvekliai. Šiemet tiesiog netyčia, eilinį kartą, kilo idėja paskaityti „Mažąjį princą". Ir pagalvojau, kad būtų labai smagu padaryti tokį įspūdį, kuris nenusakytų kažko labai konkretaus, o leistų žmogui mąstyti giliau. Turėjome sąlygą sukurti dekoracijas iš pernykščių šiaudelių, todėl kilo idėja pasitelkti spalvas ir sukurti eglę, kuri kalbėtų apie tai, ką gali suprasti taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip menininkas nori pasakyti", - renginio išvakarėse žurnalistams pasakojo idėjos autorė J. Šmidtienė.

Anot miesto savivaldybės pranešimo, sumanymui įgyvendinti J. Šmidtienė į pagalbą pasikvietė kolegę menininkę Aušrą Kleizaitę. Perdirbus šiaudelius, jie virto spalvota plastiko plėvele. Dekoracijoms iš šios plėvelės gaminti pasitelkta A. Kleizaitės autorinė technika, sukurta prieš daugiau kaip 2 dešimtmečius.

„Taip po truputį pradėjo gimti šie objektai. Aš jų niekaip kitaip negaliu įvardinti, tik kaip iš kosmoso", - apie gamybos procesą su šypsena kalbėjo J. Šmidtienė.

Anot menininkės A. Kleizaitės, perdirbus plastikinius šiaudelius, skatinama ekologija, o tuo pačiu sukuriama unikali galimybė pasireikšti menininkams. „Kosminiai objektai" labai gražūs, o visi juos pamatę, šypsosi. Skleidžiama gera nuotaika tiesiog užkrečia.

Pagrindinės Kauno kalėdinės eglės įžiebimo šventėje koncertuos būrys garsių atlikėjų. Kosminių Kalėdų organizatorius - savivaldybės įsteigtas Kauno kultūros centras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)