Numatytu laiku Kalėdų eglės įžiebimo šventė vyko tik virtualiai, transliuojant internete iš anksto parengtą ir sumontuotą vaizdo įrašą, o Pramogų aikštėje papuošta eglė jau švietė beveik nuo vidurdienio. Vis dėlto 17 valandą į miesto centrą susirinko dešimtys druskininkiečių, daugiausia šeimos su vaikais, netveriančiais pajusti šventės nuotaiką ne tik kompiuterio ekrane.

„Atėjom, nes mažoji labai norėjo įmesti laišką į Kalėdų senelio pašto dėžę. Laikomės iš tolo, tai manau, kad yra saugu. Juk gyvai viskas atrodo nepalyginamai gražiau, prie ekrano to nepajusi. Grįžom savaitgalį pas tėvus ir išėjom prasiblaškyti“, – sakė iš Druskininkų kilęs vilnietis Robertas, atėjęs prie eglės su dukrele.

Prie eglės ir prakartėlės su gyvomis avimis skambėjo Kalėdų melodijos, dėmesį traukė įspūdingas lazerių šou. Žiūrovai nesibūrė į grupes, pasklido po gydyklų parką pasigėrėti daugiau kaip pusšimčiu išradingai papuoštų eglučių. Policijos pareigūnai atidžiai stebėjo, kad visi dėvėtų kaukes, bet įspėti jiems teko vos kelis asmenis.

„Kiekvienais metais galvojame, ką įdomaus pasiūlyti kurorto svečiams – šie metai ne išimtis. Kartu su verslu, su bendruomene pasistengėme, kad Druskininkai spindėtų kaip niekad ryškiai. Pandemija diktuoja, kad Kalėdas šiais metais švęsime ne gausiame draugų būryje, o su šeima, todėl gražiausias metų šventes Druskininkai pasitinka kaip tikras šeimos Kalėdų miestas, kur kiekviena šeima ras ką pamatyti, kur pasivaikščioti, iš ko pasisemti stebuklingo švenčių laukimo“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)