Keletą metų iš eilės gražiausių eglučių rinkimuose Širvintų eglė puikiai pasirodydavo. Ji drąsiai stodavo greta didžiųjų Lietuvos miestų žaliaskarių. O kaip bus šiemet?

Nepaisant kuklesnio užmojo, rajono merė Živilė Pinskuvienė žadėjo, kad ir šįmet Širvintų gyventojai galės pajusti šventinę nuotaiką.

„Šįmet eglė nebus ta, kuri kvies atvažiuoti Lietuvos žmones, nes esant tokiai situacijai investicijos nukreiptos į sveikatos sritį. Aš sakau, kad bus kukliai, bet labai gražiai, – „Delfi“ pasakojo Širvintų merė. – Stengiamės mieste išdėlioti 4-5 erdves, kad žmonės vienoje vietoje nesibūriuotų. Net jei ir bus karantinas, negalime pavogti iš žmonių Kalėdų. Darysime šviečiančias erdves, kur žmonės su šeimomis saugiai galės pasivaikščioti. Pagrindinis akcentas šįmet – šiluma ir jaukumas. Tokia bus eglės ir viso miesto puošybos tema“.

Tiek pernai, tiek ir metais prieš tai socialiniai tinklai lūžo nuo pagyrų elegantiškoms Širvintų kalėdinėms eglėms. Pernai pagrindinė žaliaskarė švytėjo balta spalva, ją puošė raudoni žaisliukai ir riestos baltos dekoracijos, primenančios garbanėles.

Viena gražiausių šalyje tituluota Širvintų eglė žmonių pagyrų sulaukė ir 2018, ir 2017 metais.

„Kiekvienais metais tos eglės buvo tik mūsų pačių sukurtos, mes nepirkome idėjos. Šįmet buvo kitaip. Labai aiškiai išdėstėme, ko norėtume, spalvos turi būti šiltos. Reikia ją pamatyti, bet bus kukliau nei pernai“, – pasakojo Ž. Pinskuvienė, nenorėdama išduoti detalių ir kviesdama išsaugoti staigmenos akimirką.

Anot jos, kalėdinės eglės Širvintose visuomet būdavo apie 16 m aukščio, tačiau šįmet ji sieks tik 12 m. Pagrindinis miestelio šventinis akcentas stovės naujoje aikštėje prieš savivaldybę.

„Pažįstame čia gyvenančius žmones, žinome, kas jiems patinka. Galvodami idėjas, kokia turėtų būti eglė, remiamės į tai, ko nori mūsų žmonės. Po to vyksta daug diskusijų, kas galėjo būti kitaip, geriau, kas kitais metais. Jei ne ši situacija su pandemija, šįmet būtų buvusi dar viena labai gera idėja, bet ją pasiliekame kitiems metams“, – intrigos įnešė Širvintų merė.

2020 metų kalėdinės eglės įžiebimo ceremonija Širvintose numatyta lapkričio 29 dieną, tačiau gyventojai nebus kviečiami, kad nesibūriuotų ir nepažeistų karantino taisyklių – 19 val. vyks tiesioginė transliacija internetu, sveikinimo žodį tars ir atvykęs Kalėdų senelis.

Vis dėlto Ž. Pinskuvienė atskleidė nedidelį momentą, kuris turėtų nustebinti Širvintų miestelio gyventojus: „Kaip visada prie eglės bus du nameliai, kur galima bus atsigerti karštos arbatos ar vaikui nupirkti saldainį. O tose 4-5 šventinėse erdvėse mieste bus ne vien šviečiantys daikčiukai, žmonės ten galės pasijusti it miške. Tikimės, kad pavyks, šventinė dvasia mieste bus, daugiau nieko nesakysiu, nes bus neįdomu“.

Kokiomis nuotaikomis Širvintos pasitiks kalėdinį laikotarpį? Pašnekovė patikino, kad visą laiką negyvensime pandemijos ritmu: „Taip atsitiko, reikia išgyventi, padaryti taip, kad žmonės jaustųsi kuo ramesni, saugesni. Nekeliame panikos, baimės, o stengiamės padėti, kalbėti, aiškinti. Visi tai supranta ir laikosi reikalavimų“.

Asmeniškai Ž. Pinskuvienė šių metų Kalėdų labai laukia. „Man tai paprastai įspūdingiausia šventė, o į šįmet ji yra išskirtinė, nes pirmą kartą po 6 metų iš Amerikos atskrenda sūnus ir Kalėdas sutiksime visa šeima“, – džiaugėsi Širvintų merė, kviesdama visus turėti kantrybės – tikrai ateis geresni laikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)