Tradiciškai šventinę dieną Telšiuose šurmuliavo ir VII šilumos ir gerumo šventė – NVO Kalėdinė mugė, kurioje telšiškiai ir miesto svečiai galėjo įsigyti kalėdinės atributikos, karštų gėrimų ir originalių rankų darbo dovanų.

Kalėdų eglės įžiebimo šventė vyko Katedros aikštėje, į kurią telšiškiai ir miesto svečiai žengė pro didžiulę arką ir keliavo šviesos taku miesto Kalėdų eglutės link, kuri šiemet ypatinga. Telšiai – tai ne tik Žemaitijos sostinė, tačiau ir Vyskupijos centras, šiemet miestas siekia dar labiau stiprinti sakralumą, kuriant mieste jaukumą ir išlaikant visas dvasines Šv. Kalėdų tradicijas. Būtent tik Telšiuose, menų mieste, sukurta išskirtinė, vienintelė tokio dydžio stiklo Betliejaus prakartėlė Lietuvoje. Prakartėlę galima išvysti po miesto Kalėdų egle. Ją sukūrė profesionalūs menininkai telšiškiai: žemaičių muziejaus ,,Alka“ stiklius Vygantas Paulauskas, apšvietimą parengė VDA dėstytojas, skulptorius Marius Norkus.

Kaip pranešama, gruodžio 2 d. viešoji įstaiga Žemaitijos turizmo informacijos centras, surengė žaidimą internete „Žemaičių egzaminas“ ir jau antrus metus iš eilės aiškinosi, kas labiau žemaitis.

Eglutės įžiebimo metu susirinkusiuosius džiugino Manto Jankavičiaus gyvo garso koncertas, Telšių kultūros centro dainavimo studijos „ŠaLTinis“ pasirodymai.

Ir toliau puoselėjama labai svarbi tradicija – atsakingai ir kruopščiai puošti gyvą pagrindinę miesto eglę Katedros aikštėje. Žaliaskarė ir pernai buvo natūrali, dovanota vietinių gyventojų.
Eglutės įžiebimo šventė Telšiuose (nuotr.Rugilė Kumžaitė)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)