Lazdijų miesto Kalėdų eglė šviečia tautodailės raštų motyvais – gražiausias metų šventes pasienio dzūkai šiemet pasitinka šūkiu „Atrask raštuotas Kalėdas Lazdijuose“.

Kiekviename išaustame, nupintame, numegztame rašte, išdrožinėtoje verpstėje ar iš šiaudų surištame sode slypėjo daugybė prasmių ir linkėjimų: skalsos, gausos, sėkmės, darnos, apsaugos nuo pikto.

Besibaigiančius Tautodailės metus vainikuojančios eglės viduje įsikūrusią kreivų veidrodžių karalystę ir kalėdinių instaliacijų parodą „Raštuotos įstaigų kalėdos“ Adolfo Ramanausko-Vanago aikštėje lazdijiečių šeimos ir miesto svečiai lanko neskubėdami ir nesibūriuodami, laikydamiesi saugių atstumų, saugodami save bei aplinkinius.

Laukdami Šv. Kalėdų įspūdingai savo kiemą papuošė Lazdijų rajono kultūros namų darbuotojai. Iš jo transliuojamos pasakos, lopšinės ir vaidinimai visą švenčių laikotarpį džiugina mažuosius lazdijiečius kultūros namų „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)