Įprastai Kalėdų karštinės metu žmonės varžosi dėl gražiausiai papuošto namo, balkono ar eglutės, o marijampoliečiai šiemet varžosi dėl gražiausio vaikiško kalėdinio vežimėlio, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmą kartą Lietuvoje surengtų šventinių dirbtuvių metu Marijampolės gyventojai, auginantys mažus vaikus, galėjo pasipuošti vežimėlius ir nusifotografuoti prie specialios foto sienelės bei laimėti prizų.

„Į vaikiškų vežimėlių puošimo dirbtuves tėveliai atvyko ne tik su vežimėliais, bet ir rogutėmis, kurie buvo puošiami įvairiomis spalvingomis girliandomis, lipdukais ir kitomis kalėdinėmis dekoracijomis. Kol tėvai puošė vežimėlius, Kalėdų senelis kalbino į šventę susirinkusius vaikučius ir kvietė juos padeklamuoti išmoktus eilėraščius. Didžiausias įvertinimas mums – kai girdime, jog marijampoliečiai, užuot vykę pramogauti į kitus šalies mietus, lieka čia ir džiaugiasi vietos iniciatyvomis. Ačiū visiems, kurie nepabūgo išties atšiauraus oro ir atėjo smagiai praleisti laiką", – kalba Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Renginio metu papuoštų vaikiškų vežimėlių ir rogučių nuotraukos skelbiamos Marijampolės savivaldybės „Facebook" paskyroje, kur šiuo metu vyksta balsavimas dėl gražiausio vežimėlio. Trims daugiausiai balsų sulaukusiems vaikiškų vežimėlių savininkams bus įteikti Marijampolės savivaldybės įsteigti prizai.

„Vežimėlių puošimo dirbtuvės yra vienas iš iniciatyvos „Marijampolė daro 230" renginių. Šia iniciatyva ir skambiu šūkiu sakome, kad esame užsibrėžę ambicingą tikslą prisidėti prie gimstamumo skatinimo Marijampolėje, tuo pačiu rodydami pavyzdį ir kitiems Lietuvos miestams, mat pernai fiksuotas žemiausias gimstamumas šalyje per 60 metų, atitinkamai ir bendro gyventojų skaičiaus sumažėjimas. Gal sutapimas, o gal ir ne, bet gimstamumas mūsų mieste iš tikrųjų padidėjo. Jei 2021-aisiais Marijampolės ligoninėje gimė 284 mažieji marijampoliečiai, tai šiemet, dar nepasibaigus metams, jau turime 464 registruotus gimusius vaikučius", – teigia P. Isoda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją