Žiemos pradžią pasitiksime gana žiemiškais orai. Gruodžio 1-osios naktį daug kur trumpai pasnyguriuos. Neišvengsime ir plikledžio pavojaus. Vėjas jau bus ramesnis, vidutinio stiprumo. Plūstelėjus šalčiui oro temperatūra nakties metu nukris iki 3-8, pajūryje bus apie 1, o vietomis šaltukas spūstels net iki 11 laipsnių šalčio.

Trečiadienio dieną žymesnių kritulių jau nenumatoma, tik pietvakariniai rajonai vakare gali sulaukti nedidelio snygio. Vietomis vis dar išliks plikledžio pavojus. Vėjas bus pietinių krypčių, smarkokas. Dieną temperatūra daugelyje rajonų išliks neigiama –apie 0-4 laipsnių šalčio, o vakariniame šalies pakraštyje sušils iki 1 laipsnio šilumos.

Antra savaitės pusė nesiliaus gąsdinti kritulių, sniego apdrabos bei plikledžio pavojumi.

Eismo sąlygas šalyje sunkina plikledis, snygis

Eismo sąlygas antradienio rytą šalyje sunkina plikledis, buvęs ar besitęsiantis snygis, taip pat pusto, įspėja kelininkai.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, sudėtingiausios eismo sąlygos šiaurės ir rytų Lietuvoje. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis provėžotos ir slidžios, padengtos iki 10-15 centimetrų storio prispausto ar puraus sniego sluoksniu, Zarasų rajone sniego storis siekia iki 20 centimetrų.

Daugelyje likusių šalies rajonų pagrindinių kelių dangos daug kur provėžotos ir slidžios, padengtos puraus ar prispausto sniego sluoksniu, tik Šilutės ir Vilkaviškio rajonuose magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai išlieka drėgni, vietomis sausi.

Kelininkai apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašo įvertinti kelių būklę ir eismo sąlygas bei rinktis saugų greitį.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis drėgnos.