Tačiau šiemet socialiniuose tinkluose ėmė plisti jautri žinutė, kuria norima atkreipti dėmesį į tikrąją Kalėdų prasmę.

„Priminimas Jums, tėvai, išlikti kukliems renkant „Kalėdų senelio“ dovanas. Ne visi tėvai turi krūvą pinigų ypatingoms kalėdinėms dovanoms, taigi nelogiška, kad Kalėdų senelis įteiktų Jūsų vaikui „PlayStation 4“, dviratį ir „iPad“, kai geriausias Jūsų vaiko draugas mokykloje iš Kalėdų senelio gali gauti pirštines ir kepurę. Suprantate? Padovanokite nuo Kalėdų senelio ką nors nedidelio, o didesnes dovanas įteikite nuo savęs. Vaikams galima paaiškinti pinigų vertę, bet neįmanoma paaiškinti Kalėdų senelio diskriminacijos nusivylusiam vaikui. Turėkite tai omenyje tiek šiemet, tiek visada“, – šia žinute jau pasidalijo keli tūkstančiai žmonių.

Nors manoma, kad jos autoriai – lietuviai, iš tiesų pirmą kartą šia žinute dar praėjusiais metais pasidalinta anglų kalba. Tiesa, internete šiuo metu pavyksta rasti tik nuasmenintą įrašą.

Kalėdos tėvams, panašu, tikras galvosopis. DELFI primena, kad parduotuvių atstovai praėjusiais metais sakė, kad vieno vaiko kalėdinei dovanai paprastai išleidžiama apie 100 litų (29 eurai).

Maža to, Kalėdų šventės organizuojamos ir darželiuose ar mokyklose, kur taip pat dažnai ateina Kalėdų senelis – reikalinga dar viena dovana vaikui, dovanos auklėtojoms ar mokytojoms, padengti būtina ir šventės išlaidas.

Tuo metu pasaulinės tendencijos rodo, kad šiuolaikiniai tėvai savo vaikų kalėdinėms dovanoms išleidžia keturis kartus daugiau pinigų negu išleisdavo ankstesnių kartų tėvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)