Įspūdinga Kaune eglė, nėra „tikras“ miško medis, o eglišakėmis apklotas tuščiaviduris metalinis karkasas. Šiai eglei paruošti medžių šakos buvo gabenamos net aštuoniais sunkvežimiais.

Pagrindiniu šiųmetinės Kauno eglės akcentu tapo menininkės Jolantos Šmidtienės komandos sukurtos įvairiaspalvės plastiko dekoracijos. Ši miesto eglė, tai savotiška praėjusiais metais rotušės aikštę puošusios miesto eglutės transformacija. Ją puošę plastiko šiaudeliai buvo perdirbti ir panaudoti kuriant kosmines dekoracijas.

Iš perdirbto plastiko pagamintos įvairiaspalvės figūros tapo pagrindiniu eglės akcentu. Vien rotušės aikštės iliuminacijoms panaudota apie 3 kilometrus šviečiančių girliandų.

Idėjos autorei J. Šmidtienei, tai jau dešimtoji Kalėdų eglė, kurią jos komanda puošia Kaune. Šį kartą kūrėja minėjo abstrakcijomis leidžianti pasireikšti žmonių fantazijai.

„Norėjosi, kad kiekvienas pamatytų savaip, o ne paduoti „sukramtytą“ produktą, kad tai konkrečiai zuikis ar meška. Prisiminkite, kad galima žvelgti ir giliau, įsivaizduokite. Vieniems čia koralai, kitiems – kosminiai objektai“, – sakė J. Šmidtienė.

„Kosminės“ eglės įžiebimas bei Kalėdų senelio atvykimas tapo šventinio koncerto „Kosminės Kalėdos Kaune“ kulminacija. Kauno savivaldybė šįkart kauniečiams ir miesto svečiams dovanoja populiarių atlikėjų: Monique, Vaido Baumilos, grupės „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“, Iglės, Tado Juodsnukio, Giedrės, Jurijaus Veklenko, Justino Jaručio pasirodymus.

Sužibus pagrindinei Kauno eglei, rotušės aikštė virto pasakišku Kalėdų miesteliu. Čia įsikūrusiuose septyniuose nameliuose bus prekiaujama įvairiais skanėstais: imbiero meduoliais, čia pat kepamais blyneliais, vafliais, saldainiais. Žadama, jog sužvarbę kauniečiai ir miesto svečiai galės sušilti įsigiję karštos arbatos, kavos ar vyno gėrimo.
Kauno eglės įžiebimas 2019

Penkiuose nameliuose įsikūrę amatininkai ne tik prekiaus savo dirbiniais iš medžio, kailio bei vilnos, bet ir juos vietoje kurdami rengs edukacinius užsiėmimus.

Pagrindiniu šventinio miestelio akcentu bei mažųjų džiaugsmu taps ne tik žėrinti eglutė, bet ir Kalėdų senelio rezidencija. Šia ne tik vaikai, bet ir suaugusieji galės pabendrauti su Kalėdų seneliu, išsiųsti sveikinimą draugui.

Rotušės aikštėje veiks ir specialus taksofonas, kuriuo visi norintys galės paskambinti Kalėdų seneliui, jam išsakyti savo norus bei lūkesčius.

Kalėdinis miestelis Kauno rotušės aikštėje veiks nuo gruodžio 1 dienos iki sausio 6 dienos. Tad kauniečiai kviečiami čia sutikti ir Naujuosius metus, vyks elektroninės muzikos koncertas „Kosminiai Naujieji Kaune“ bei lazerių šou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)