Šventė, kaip kasmet, prasidėjo Gydyklų parke, kur savo originaliai papuoštas eglutes pristatė pusšimtis kurorto įstaigų, mokyklų, sanatorijų, viešbučių.

Pirmą kartą prie svarbiausios kurorto eglės įsikūrė Kalėdų miestelis, kurį sudaro 6 įvairių dydžių šviečiantys kupolai. Viename iš jų įsikūrė Kalėdų senelio rezidencija ir Kalėdų paštas, kitame iki sausio 10 d. vyks edukacinės programos, kurias parengė Druskininkų savivaldybės įstaigos. Šventiniai renginiai darbo dienomis čia vyks vakarais, o savaitgaliais – visą dieną, taip pat visą švenčių laikotarpį prie eglės vyks Kalėdų mugė.

Kurorto Kalėdų eglė jau ne pirmus metus įrengiama naudojant tą pačią metalinę konstrukciją, apkaišomą naujais eglišakiais. Nuo pernai liko ir apvalūs aukso spalvos žaislai bei auksinė karūna, bet šiemet žaliaskarės puošmenas papildė šviečiančios snaigės. Druskininkų savivaldybė buvo žadėjusi, kad šiemet eglė „skirsis nuo savo pirmtakių tuo, jog jos viršūnėje bus sumontuota lazerių sistema, kuri kurs skraistės efektą“, bet iki pat šventės pradžios dar nebuvo aišku, ar viską, kas buvo sumanyta, pavyks įgyvendinti.

Druskininkiečius ir kurorto svečius nuo Pramogų aikštės scenos sveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malianauskas ir Seimo narys Zenonas Streikus. Sausakimšoje žmonių aikštėje, griaudėjant fejerverkams ir lazeriams raižant dangų, kurorto eglė nušvito visu gražumu ir švies iki pat Trijų Karalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)