Kone trečdalis kalbintų tatuiruočių meistrų pripažino per savo karjerą darę bent vieną kalėdinę tatuiruotę – sniego senį, šventinę eglutę, spalvotu kaspinu apvyniotą dovaną ar net žiemine kepure pridengtą briedžio galvą.

Nuo plunksnelių iki kalėdinių elnių

Tatuiruotė - puošmena visam gyvenimui, tad prieš rašalu įamžinant ką tik sutikto vaikino ar merginos vardą, siūloma pagalvoti dukart. Visada išlieka galimybė tokią „jaunystės klaidą“ naikinti lazeriu, tačiau ši paslauga įkandama ne kiekvienam.

Tačiau tai nestabdo žiemos švenčių fanatikų, kurie kalėdinę dvasią nori jausti kasdien. Sostinės „Super 7 Tattoo“ salone dirbantis Vaigirdas sako žmonių atkalbėti nebandantis. Jo teigimu, kiekvienas yra skirtingas, o per savo karjerą jam tekę daryti pačių įvairiausių tatuiruočių.

„Sunku Jums pasakyti skaičių, kiek tokių žmonių kreipiasi, tačiau yra tekę daryti snaigių, elnių tatuiruočių. Jei spalvota tatuiruotė, tai ta gama kartais pasirenkama šventinė – žalia, raudona, balta“, - pasakojo Vaigirdas.

Tatuiruočių meistro teigimu, nėra tokios kategorijos kaip „kalėdinė tatuiruotė“, tačiau užsuka žmonių, kurie pageidauja šventinės tematikos piešinių.

„Kartą piešiau ir meškino galvą su žiemine kepure“, - prisiminė jis.

Uostamiesčio „Danis Tattoo“ studijoje dirbanti Sandra patvirtino, kad žiemos švenčių gerbėjai yra kreipęsi ir į juos. Jos teigimu, užsieniečiai šiuo klausimu yra drąsesni.

„Visko būna. Žmonės yra įvairūs, tad ir labai skirtingų ir įvairių tatuiruočių pageidauja. Kalėdinių motyvų tatuiruotes daugiau darosi ne lietuviai, o klientai iš užsienio“, - sakė ji.

Paprašyta įvardyti šiuo metu populiariausias tatuiruotes, Sandra teigė, jog merginoms dabar labiau patinka plunksnelės, begalybės ženklas, sapnų gaudyklės, meniniai ornamentai. Tuo metu vaikinams esą įtaką daro įvairūs filmai, tad jie pageidauja tatuiruočių su rytų motyvai, populiarios ir maori tatuiruotės.

Vis dar paklausios pasagų, keturlapių dobilų tatuiruotės

Salone „Drakono ženklas“ dirbantis Tomas skaičiuoja, kad kalėdinių motyvų dažniau užsigeidžia moterys nei vyrai. Jo teigimu, tatuiruočių pasirinkimą visgi lemia ne mados, o asmeninės priežastys.

„Būna ir ne vienas. Prašo ir kalėdinių elnių, senelių šalčių, kalėdinės tematikos bendrai – žvaigždžių, pavyzdžiui. Tačiau tendencijų daryti iš to negalima, nes labai įvairiai būna – vienais metais vienaip, kitais – kitaip. Dažniausiai konkretų piešinį paskatina asmeninės priežastys, gyvenimo subtilybės“, - pasakojo tatuiruočių meistras.

Tuo metu Giedrius žmones margina Vilniuje įsikūrusiame salone „Angis Tattoo“. Jis sako nepamena daręs kičinių kalėdinių tatuiruočių, tačiau tiksliam atsakymui tektų peržvelgti 20 metų darbo istoriją.

„Tačiau esu daręs pingviną. Jei Jėzų Kristų bei šv. Mariją galima priskirti prie Kalėdų švenčių, tai jų irgi daręs ne vieną, bet tokios tatuiruotės tinka kasdien, ne tik žiemą“. Giedriaus teigimu, šiuo metu populiarus oldschool'aspasagos, keturlapiai dobilai, rožės.

Įdomių kalėdinių tatuiruočių galeriją galite peržiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)