Vilniečiai savo balsais palaikė sostinę. 33 proc. apklaustųjų (764 balsai) pasakė, kad jų Kalėdų eglė yra gražesnė. Kompromisą pasirinko 23 proc. gyventojų (534 balsai). Anot jų, abi eglės yra gražios.

Visgi 22 proc. gyventojų (514 balsų) balsavo už tai, kad Niujorko eglė yra gražesnė. Kauno eglė patiko tik 10 proc. respondentų (240 balsų).

Neaktualus klausimas pasirodė 7 proc. gyventojų (166 balsai), o nei viena eglė nepatiko 5 proc. (115 balsų).

MadeinVilnius.lt apklausa vyko nuo pirmadienio, gruodžio 4 dienos, iki penktadienio, gruodžio 8 dienos. Viso apklausoje dalyvavo 2333 žmonių.

Šiemet Vilniuje puoštas natūralus spygliuotis medis, kurį miestui padovanojo jo gyventojai. Eglės papėdėje taip pat įrengta didžiulių aukso spalvos dovanų kompozicija ir speciali apžvalgos aikštelė, kuri leis eglutę apžiūrėti iš arčiau.

Natūrali eglė papuošta aukso ir sidabro spalvų dekoracijomis: daugiau nei 300 žaislų ir 200 tūkst. LED lempučių, kurių bendras ilgis siekia 5 km. Eglutės viršūnėje ryškiai suspindo beveik 2m aukščio tūrinė žvaigždė.

Tuo tarpu, trečiadienio vakarą, Niujorke įžiebta visame pasaulyje garsi Kalėdų eglė. Eglutės įžiebimo ceremonijoje Rockefellerio centre dalyvavo tūkstančiai žmonių. Čia stovinti žaliaskarė sužibo daugiau kaip 50 000 švieselių.

Niujorko eglė

Šiųmetis Niujorko medis yra maždaug 80–85 metų amžiaus, 24 metrų aukščio ir 13 metrų pločio. 12 tonų sverianti eglė užaugo nedidelėje vietovėje Niujorko valstijoje.