Jau gruodžio 1 d., penktadienį bus įžiebta pagrindinė sostinės Kalėdų eglė Katedros aikštėje, tačiau kalėdine nuotaika gerokai anksčiau pradeda spinduliuoti senamiesčio gatvelės. Kai kurių vitrinų papuošimai tampa tikrais meno kūriniais, kurie kviečia vilniečius ir miesto svečius stabtelėti, pasigrožėti ar užeiti vidun.

Pastaraisiais metais gyventojai noriai įsitraukdavo į šventinę atrakciją – gražiausios vitrinos rinkimus. „Delfi“ primena, kad tarp gražiausių vitrinų pastaraisiais metais konkurse išrenkamos kavinės-kepyklėlės „Ponių laimė“ , papuošalų parduotuvės „Laura Antiques Fine Jewellery“, restorano „Balzac“, kavinės „Augustas ir Barbora love story cafe“, restorano „Sugamour“ vitrinos.
Pasipuošęs kalėdinis Vilnius

Kad šventinė nuotaika mieste pasklistų plačiau, rūpinasi ne tik sostinės verslai ir bendruomenės, bet ir savivaldybė. Kaip pažada Vilniaus miesto savivaldybė, šiemet įvairias sostinės gatves papuoš nauji šviečiantys elementai ir dekoracijos.

Savivaldybės atstovai nurodo, kad šiemet ryškiau spindės Rotušės aikštė, Vokiečių, T. Vrublevskio, Šventaragio, Pilies, Stiklių, Aušros Vartų, Gariūnų, Ukmergės, Dariaus ir Girėno bei Galvės gatvės, Gedimino, Konstitucijos ir Savanorių prospektai, Molėtų ir Nemenčinės plentai. Gatvių puošimui numatyta skirti maždaug po 205 tūkst. eurų (su PVM) kasmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją