Trečius metus iš eilės pirmoji ponia D. Nausėdienė inicijuoja kūrybingumą ir bendruomeninę dvasią skleidžiančią kalėdinių žaisliukų kūrimo akciją, kuri šiais metais pavadinta „Angelo sparnai“. Į akciją įsitraukė visos šalies savivaldybės, keli šimtai bendruomenių ir organizacijų – mokyklos, dienos centrai, socialinių paslaugų centrai, senelių namai ir įvairios įstaigos bei Prezidento iniciatyvos „Lietuvos galia“ dalyviai.
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis

Akcijos dalyvių nertais angelais ir pagamintais angelo sparnais papuošta pagrindinė Prezidentūros eglė. Ją Prezidentas ir ponia Diana įžiebė kartu su 360 vaikų, atvykusių iš įvairių Lietuvos savivaldybių.
„Šventinis laikotarpis – stebuklingas metų laikas, kuris primena mums apie tai, kas svarbiausia – dalijimąsi gėriu, bendrystę ir laiką su pačiais artimiausiais. Angelai ir jų sparnai, atkeliavę iš visos Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenių, būtent tai ir simbolizuoja – mūsų bendrystę ir gebėjimą susitelkti“, – sakė Prezidentas.
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis
Eglutės įžiebimas taip pat pažymi prieš trejus metus prasidėjusios Prezidento ir pirmosios ponios iniciatyvos „Kalėdų skambesys Atviroje Prezidentūroje“ pradžią. Jos metu šventiškai papuoštas Prezidento rūmų vidinis kiemas ir istorinis parkas bus atviri lankytojams visu šventiniu laikotarpiu (iki sausio 7 d.), o net tris sekmadienius iš eilės nuo 16.00 iki 17.00 val. Prezidentūros vidiniame kieme skambės gyvai atliekamos kalėdinės giesmės.
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis
Atvėrus Prezidento rūmų kiemą visuomenei, pirmą kartą jame puošiama ir Kalėdų eglė, kurią lydi autorinė kompozicija, įkvėpta katalikiškų tradicijų ir senųjų Lietuvos amatų. Šventinę kompoziciją sudaro 10 metrų aukščio Kalėdų eglė, keturios advento žvakės bei medinė prakartėlė, sukurta pagal žinomos šalies tautodailininkės Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės autorinį karpinį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją