Specialiose aikštelėse reikia palikti jau nupuoštas egles. Surinktos eglutės bus naudojamos biokurui arba išvežtos į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles. Jei gyva eglė netinkama sodinti, specialistai pataria aikštelėje ją palikti be vazono, nes jį galima rūšiuoti arba panaudoti dar kartą.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad negalima palikti eglučių prie mišrių komunalinių atliekų konteinerių ar tiesiog išmesti kur papuola.

Eglutes taip pat galima priduoti visose Vilniaus regione esančiose didelių gabaritų ir žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Priimamos ir į vazonus įsodintos eglutės – jos vėliau bus persodintos atliekų surinkimo teritorijose. Aikštelių sąrašą, adresus, darbo laiką bei kitą aktualią informaciją rasite čia https://www.vaatc.lt/aiksteles/.

Išsaugokite gyvą eglutę Kalėdų miškui

Jei šioms šventėms puošėte vazone augančią eglutę, neišmeskite jos, saugokite iki pavasario ir pasodinkite Vilniaus Kalėdų miške. Kalėdų miškas kuriamas Verkių regioninio parko teritorijoje, netoli Verkių rūmų. Čia jau auga apie prigijusių 80 žaliaskarių.

Vilniaus miesto parkų specialistai, prižiūrintys Kalėdų mišką, pastebėjo, kad geriausiai prigyja medeliai, užauginti sertifikuotuose Lietuvos medelynuose, o atvežti iš kitų šalių – sunkiai adaptuojasi prie mūsų klimato.

Planuojama, kad eglutes Kalėdų miške bus galima sodinti nuo kovo mėnesio, tačiau viskas priklausys nuo oro sąlygų. Tiksli sodinimo data bus paskelbta puslapyje www.vilnius.lt/kaledumiskas.


Šventinis atsisveikinimas su eglutėmis

Atsisveikinti su nudžiūvusia eglute kviečia ir Vilniaus mokytojų namai. Tradicinė, jau keturis dešimtmečius gyvuojanti šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ vyks Vilniaus mokytojų namuose (Vilniaus g. 39, Vilnius), sausio 6 d.

Organizatoriai kviečia atsinešti nupuoštas eglutes, palikti jas tam paruoštoje vietoje ir kartu dalyvauti linksmoje šventėje. Linksmybėms nuo 17.30 val. vadovaus animatorių komanda „Gyvieji žaislai“, o jiems padės mažieji Vilniaus mokytojų namų teatro studijos „Bats“ aktoriai.

Nuo 18 val. teatro vaikams „Teatriukas“ muzikinė interaktyvi programa, kurioje skambės nuotaikingos dainelės – žaidimai, o aktoriai įtrauks į veiksmą visus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją