1500 kilometrų ir 38 eglutės – pasirodo, tiek daug galima nukeliauti, kuomet esate didelis kalėdinių eglių, lempučių ir žaisliukų gerbėjas.

„Jeigu ieškosite žmogaus, labiausiai pamišusio dėl Kalėdų, tai žinokite, kad reikia kreiptis į mane!“ – su tokiu šūkiu Vitalija Petraškaitė pradėjo savo neįprastą kalėdinę kelionę ir per 5 dienas aplankė 38 Lietuvos miestų ir miestelių egles.

Galima pamanyti, kad dėl šio tikslo reikėtų pasiimti ilgų atostogų, tačiau Vitalija tikina, kad visur apsisukti spėdavo vakarais, po darbo. Kaune gyvenanti mergina savo misiją pavadino eglučių maratonu: greitai kalėdinis maršrutas įgijo pagreitį ir sąrašą pildė vis nauji miestai, miesteliai ir kaimai.

Per 5 dienas Vitalija su draugu aplankė Jonavą, Karmėlavą, Šveicarijos kaimą, tris Ukmergės eglutes, Kaišiadorius, Žiežmarius, Elektrėnus, Vievį, Trakus, Vilniaus Rotušės ir pagrindinę sostinės eglę, Šančius, Kauno miesto ir savo universiteto eglutes, Pagynę, Babtus, Kėdainius, Josvainius, Vilkiją, Kulautuvą, Radondvarį, Palangą, Kretingą, Plungę, Alsėdžius, Telšius, Kuršėnus, Šiaulius, Radviliškį, Panevėžį, Butrimonius, Alytų, Merkinę, Druskininkus, Birštoną, Prienus.

Tiesa, idėją aplankyti kuo daugiau eglučių Vitalija išaugino pamažu. Iš pradžių nutarta aplankyti Kauno apylinkėse esančias eglutes, tačiau jau kitą dieną pora suprato, kad eglučių jiems negana – reikia dar.

„Tikslas buvo ne pasiekti kažkokį skaičių, o tiesiog apsižvalgyti. Svajonę įgyvendinti padėjo draugas, kuris mane lydėjo ir per pūgas, ir per lietų. Labiausiai nustebino Kalautuvos miestelis – nors ir mažas, bet eglutė labai gražiai papuošta. Nesvarbu, kad neekologiška, bet patiko ir Kauno eglė. Taip pat patiko Kėdainių“, – didžiausią įspūdį palikusias egles įvardijo Vitalija.

Nors į kelionę mergina išvyko tikėdama, kad visos eglutės savotiškai gražios, savo kelyje ji sutiko ir tokių, kurios jai pasirodė mažiau simpatiškos ar kėlė juoką. Kaip pavyzdį ji galėtų įvardinti Ukmergės miesto eglę, o štai, išvydus Butrimonių eglutę, pasirodė, kad šiam kaimeliui pritrūko kelių lempučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)