Nespėję nupirkti kalėdinių dovanų tai dar gali padaryti Katedros aikštėje veikiančiame Kalėdų miestelyje. Galbūt ne tik artimiesiems, tačiau ir sau čia bus galima atrasti kažką mielo – pavyzdžiui, prekybininkai siūlo rankų darbo vilnos ir kailio gaminius, odines pinigines, veltinio rankines bei vilnones kepures, pirštines ar kojines, puoštas avytėmis bei elniais, kainuojančias 11 eurų.

Mugėje taip pat galima įsigyti keramikos ir gintaro papuošalų, rankomis dekoruotų porceliano indų ar originalių žvakių, kurių kainuos svyruoja nuo 3 iki 15 eurų. Moliniai namukai skirti smilkalams ir aromatiniams aliejams čia kainuos nuo 15 iki 33 eurų, o patys aliejai – 2 eurus. Rankų darbo muilas, kurio aromatų pasirinkimas taip pat nemenkas, kalėdiniame miestelyje kainuoja 3,60 euro už 100 gramų.

Už įdomią bei tikrai originalią medvilninę ar lininę varlytę mugėje teks sumokėti daugiau nei 20 eurų, o išskirtinės varlytės iš medžio čia kainuoja po 29 eurus. Čia rasite ir odinių rankinių, kurių kainos įvairios, tačiau jau ir už nedidukę rankinę prekybininkai prašo 40-ies eurų.

Kaip patikino keli kalbinti prekiautojai, lankytojų netrūksta. Įvairiais rankų darbo mezginiais prekiaujanti moteris teigė, kad lankytojai būna ir iš Vilniaus, ir iš kitų Lietuvos miestų, taip pat kalėdiniame miestelyje apsilanko ir užsieniečiai.

Kalėdinė mugė Vilniuje

Vienas prekybininkų namelis kviečia pasimėgauti keptais kaštonais, kurie atkeliavo ir pačios Italijos, jų kaina 3 eurai. Norintys pasimėgauti kalėdiniu maistu bei gėrimais Katedros aikštės mugėje tikrai turės iš ko pasirinkti – belgiški vafliai čia kainuoja nuo 3,5 iki 4 eurų, galima rinktis iš pačių vaflių ir įdarų įvairovės. Džiovintų vaisių bei riešutų 100 gramų kainuoja nuo 2,50 iki 3,50 euro.

Norintys užkąsti rimčiau gali nusipirkti blynų su įvairiausiais pagardais, jų kainos mugėje svyruoja nuo 3,50 iki 4 eurų. Kitas prekybininkų namelis siūlo įsigyti mėsos gaminių – už rūkytą dešrą čia sumokėsite nuo 3,90–4 eurų už vienetą. Vienas kibinas kalėdinėje mugėje kainuos 2,50 euro.

Kalėdinė mugė Vilniuje

Arbata kalėdiniame miestelyje kainuoja nuo 1,50 iki 2,50 euro, tačiau jos čia galima paragauti įvairios – medaus, kanapių. Sušilti galėsite ir nuo karšto šokolado bei spanguolių kisieliaus, kuris kainuoja 2 eurus. Kalėdinis punčas čia parduodamas po 3 eurus, o kalėdinis vynas po 3,50 euro.

Glazūruoti obuoliukai pardavinėjami po 2 eurus, o karamelizuoti migdolai po 2,50 euro už 100 gramų. Dar vieni prekybininkai kviečia paskanauti „Lapės” eklerų, kurių kaina priklauso nuo pasirinkto eklero dydžio – nuo 1 iki 3 eurų. Kalėdiniame miestelyje yra ir saldainiais prekiaujantis namelis, kur saldainiai kainuoja nuo 50 centų iki 4 eurų. Čia taip pat galima paragauti gilių ir kiaulpienių kavos, kuri kainuoja po 2 eurus.

Puikia dovana bei skanėstu gali tapti ir kalėdinėje mugėje pardavinėjami meduoliai, mažesnieji kainuoja po 1,5 euro, didesni po 2,50 ar 3 eurus. Patys didžiausi meduoliai kainuoja po 5 eurus.

Beveik visuose kalėdiniuose nameliuose galima atsiskaityti tiek grynaisiais, tiek ir kortele.
Kalėdų miestelis Katedroje lankytojus džiugins iki pat sausio 7 dienos. Miestelio darbo laikas: pirmadieniais 12–21 val., antradieniais-ketvirtadieniais 11–21 val., penktadieniais-šeštadieniais 11–22.30 val., sekmadieniais 11–21 val. Gruodžio 31 d. Kalėdų miestelis dribs 12–24 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)