„Toks didelis visuomenės noras nudžiuginti sunkiomis sąlygomis gyvenančius vaikus yra geriausia, ko galėjome tikėtis iš projekto. Esame maloniai nustebinti, kad pildomų vaikų kalėdinių norų skaičius gerokai pranoksta mūsų prognozes, – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas. – Dabar yra likusių „brangesnių“ svajonių, tačiau tikimės, kad ir jos bus išpildytos“. Kitas projekto iniciatorius Andrius Čepkus priduria, kad projekto svetainė www.vaikusvajones.lt vis dar pildoma naujais vaikų norais, todėl kiekvienas geros valios žmogus čia atras galimą išpildyti vaiko svajonę.

Jau trečius metus rengiamo projekto metu iš viso ketinama surinkti 4300 vaikų svajonių. Projekte dalyvauja net 27-ios savivaldybės, neseniai prisijungė Vilniaus rajono, Kauno, Zarasų bei Vilkaviškio rajonų savivaldybės, todėl tikimasi surinkti beveik trigubai daugiau svajonių nei praeitais metais. Šiuo metu liko išpildyti tik 7 proc. visų akcijos internetinėje svetainėje paskelbtų svajonių. Organizatoriai viliasi, jog jei kalėdiniai vaikų norai bus ir toliau pildomi taip greitai, galbūt pavyks įgyvendinti visas šių metų svajones. Pernai projekto metu buvo surinkta bei įgyvendinta daugiau nei 1,5 tūkst. vaikų svajonių.

Remiantis projekto Facebook paskyros duomenimis, didžiąją dalį svajonių pildo 20-40 m. amžiaus žmonės, tik trečdalis iš jų – vyrai. Maždaug kas dešimtą svajonę įgyvendina užsienyje gyvenantys lietuviai. Kartais svajonės įgyvendinamos ir grupiniu būdu, pavyzdžiui, Bostono JAV lituanistinė mokykla, kuri jau išsiuntė vaikams įvairiausų dovanų: mašinėlių su pultu, lėles, pliušinių meškinų, lego konstruktorių ir pan. Aktyviai prie geros valios žmonių, pildančių vaikų svajones, prisideda ir įmonės – dažnai jų pildomų vaikų norų skaičius siekia net ne vieną dešimtį.

Šiais metais galima išsirinktą svajonę įgyvendinti 3 būdais: išsirinkus svajonę projekto interneto svetainėje www.vaikusvajones.lt, dovaną galima nupirkti pačiam ir įteikti asmeniškai arba nusiųsti ją su tuo vaiku dirbančiam socialinės paramos centrui, kad jie įteiktų dovaną jūsų vardu. Taip pat – pervesti reikiamą sumą dovanai pirkti į konkrečiu vaiku besirūpinančio socialinės paramos centro sąskaitą. Šio centro darbuotojai už paaukotą sumą nupirks dovanėlę ir įteiks vaikui.

„Vaikų svajonės“ – tai savarankiška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje www.vaikusvajones.lt talpinamos 1-14 m. amžiaus mažųjų svajonės, kurias galima pildyti iki 2013 m. sausio 4 d.

Jis turi tik svajonę, tu – galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)