Trapūs tie mano angeliukai. Kaip ir gėris. Juos reikia saugoti. Ko reikės: aliuminio folijos, lipnios juostos, klijų, adatos, siūlų, virvelės, juostelių, spalvoto popieriaus.

Iš pradžių dariau angelo kūną. Iš folijos iškirpkite kvadratą, sulenkite taip, kad išeitų trikampis. Iš gabaliuko folijos susukite kamuoliuką, pakiškite po viršutiniu trikampio kraštu – čia bus angelo galva.

Užlankstykite kraštus ir susukite galvą. Užlenkite kraštus. Folija lanksti, todėl nebus sunku suformuoti štai tokį angelo kūną. Sparnus taip pat dariau iš folijos. Iškirpkite iš jos stačiakampį, perlenkite pusiau, kad išeitų juostelė. Jos viršutinius kampus užlankstykite. Nebūkite smulkmeniški – palyginsite juos vėliau. Ties viduriu sugnybkite juostelę štai taip: gerai paplekšnokite, kad išsilygintų įdubimai. Suformuokite sparnus. Juos prisiūkite (arba priklijuokite) prie kūnelio.

Iš ko padaryti angeliukui plaukus? Šitas klausimas ilgai nedavė ramybės. Bandžiau prisiūti paprastų siūlų, bet tada „plaukai“ atrodė kaip stagarai. Tuomet kilo štai tokia mintis. Paėmiau susuktą virvelę: Sukarpiau ją gabaliukais ir išskaidžiau. Nusukusi viršutinį siūlą „atradau“ banguotus angelo plaukus. Nuotraukoje parodyti siūlai, buvę virvelės viduryje. Nusukti siūlai dar gražesni – visiškai banguoti – it mažos garbanėlės, tačiau bandymas juos nufotografuoti buvo nesėkmingas.

Ant stalo paguldytos bangelės atrodė kaip baisus plaukų gniužulas… Gražų vaizdą jos įgijo tik ant angelo galvos (žiūrėkite žemiau). Plaukus prisiūkite siūlais – taip galėsite formuoti bangeles. Angelas be veido? Kadangi portretų nesiuvinėju ir tikrai abejoju ar kada nors pavyktų, sugalvojau angelais padaryti artimuosius ir draugus – įklijavau jų veidelius.

Angelų apranga – pagal nuotaiką.

Linkėjimai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)