1. Grąžinkite

Jei dovaną gavote su čekiu, galėsite ją grąžinti ir pasiimti pinigus arba iškeisti į ką nors kitą ten, kur dovana buvo įgyta.

Būtinai patikrinkite, ar pardavėjas siūlo išplėstinę kalėdinių dovanų grąžinimo politiką, nes kai kurie jų yra dosnesni nei kiti, rašo www.which.co.uk.

Grąžinant prekes internetu, pirkėjas dažnai turi inicijuoti grąžinimą, o pinigai paprastai grąžinami į sąskaitą, iš kurios buvo pateiktas užsakymas. Pasidomėkite, galbūt galite prašyti grąžinti pinigus arba išrašyti kreditinę sąskaitą faktūrą, jei perkant prekė buvo pažymėta kaip dovana.

Jei vis dėlto dovaną gavote be pirkimo čekio, turėsite apsvarstyti, ar verta prašyti žmogaus, kuris ją įteikė, grąžinti prekę.

2. Paaukokite

Gavote nepatinkančią ar jums nereikalingą dovaną? Ją visada galite paaukoti labdarai ar tiesiog atiduoti tam žmogui, kuriam jos reikės labiau nei jums.

Dovanos

3. Padovanokite kitam

Tai, kas vienam yra niekis, kitam gali būti labai vertinga. Taigi, jei per šias Kalėdas gavote dovaną – drabužį, knygą, kūno priežiūros priemonių, kuri neatitinka jūsų skonio ar tiesiog yra jums nereikalinga, drąsiai galite padovanoti ją draugui ar šeimos nariui, kuris ją įvertintų, ji jam patiktų ir tiktų.

4. Parduokite

Yra žmonių, kurie gavę nepageidaujamas dovanas, jas parduoda naujų ir naudotų daiktų el. parduotuvėse, skelbimų portaluose arba įvairiose socialinių tinklų grupėse. Taip galite padaryti ir jūs. Veikiausiai ir naudos bus daugiau – gautus pinigus panaudosite tam, ko jums iš tiesų reikia, nei tiesiog padėję į spintą laikysite daiktą, kuris jums visai nereikalingas.

Kad žinotumėte, už kiek parduoti drabužį, aksesuarą, knygą, elektroninį prietaisą ar kitą daiktą, verta pasidomėti, kiek jis kainuoja. Taip bus lengviau nustatyti savo kainą.

Ir dar vienas priminimas, kalbant apie dovanas, jei vis dėlto gauta naujoji tinka ir patinka, tačiau ji pakeičia jūsų turimą seną daiktą, – nepamirškite rūšiuoti. Jei gavote naujas ausines, telefoną, kompiuterį, plaukų džiovintuvą ar kokį buitinį prietaisą, o senasis – jau pagedęs ar visai nebeatlieka savo funkcijų ir ketinate jį išmesti, tam tikrai netiks bendrųjų atliekų konteineriai.

Paprastai elektroninius prietaisus priima jomis prekiaujančios parduotuvės, tad savąjį pristatykite būtent ten. Jei gavę naują drabužį, senąjį norėsite išmesti, prisiminkite tam skirtą tekstilės konteinerį arba pasinaudokite kai kurių prekių ženklų siūloma paslauga – priduodate senų drabužių, už tai gaunate nuolaidą naujam.

Parengta pagal www.which.co.uk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją