Iš pirmų lūpų

Ko šiais metais Kalėdų Senelio užsiprašė mažieji, paprašėme išduoti įvairaus amžiaus vaikus auginančių tėvų.

„Šiais metais labai sunkiai sekėsi rašyti laišką Kalėdų Seneliui. Jau nebežino, ko norėti. Apie tai pakalbėjau ir su draugėm – situacija panaši, visiškas perteklius. Galiausiai mano 8 metų dukra paprašė žaisliuko, pinigų į taupyklę ir „Wednesday“ džemperio, pieštukinės.“

„Mano sūnums 10 ir 16 m. Vienas užsiprašė gitaros, kitas – „Nintendo Switch“ naujo žaidimo „Mario“.

„Mano pirmokė svajoja apie Kakės Makės Raudonąją knygą ir racijas.“


„Abu vaikai – 6 m. ir 9 m. labai tikisi gauti po elektroninį gyvūnėlį. Mačiau, kad jie dabar labai populiarūs.“

„Mano 8 m. dukra paprašė sparnų, nes norėtų skraidyti. Jei jų Senelis atnešti negalės – tuomet tiks ir lego.“

„6 m. vyrukas norėtų „Nintendo“.

„Auginu antroką ir trečiokę. Šiemet jie svajoja apie riedučius ir „Playstation 5“.

„14 metų dukra nori visko iš „Victoria Secret“: kvepalų, šlepečių, naktinių, kūno kremų ir pan. 16 metų sūnus – „Jean Paul Gaultier“ kvepalų. Šių laikų bičai pamišę dėl kvepalų, ir kiek suprantu, „Jean Paul Gaultier“ – ant bangos.“

„Wednesday“ suknelės, pliušinio katinėlio su kepure, „Nebulous Stars“ lėlės Marinos, naujos piniginės. Prašytojai – 7 m.“

„2 m. 9 mėn. dukrytė nori paspirtuko. Matau, kad ir „Vaikų svajonėse“ jų prašymų daugybė.“


„Jauniausiam sūnui – 7 metai. Šiemet jis užsiprašė virtualios realybės akinių, kurių viduje jau būna įrašyti žaidimai. Buvome juos išsinuomoję gimtadieniui, vaikams ir, tiesą sakant, mums patiems jie labai patiko, bet perkant naujus, suma tikrai nemaža. Teko vaikui paaiškinti, kad šansų, jog Kalėdų Senelis atneš tokią brangią dovaną, yra labai labai mažai. Tikiuosi, kad dar sugalvos ką nors pigesnio.
Vyresnysis brolis, kuriam 15 m., įkalbėjo senelius nupirkti jam Kalėdoms „geimerio“ klaviatūrą su šviečiančiais mygtukais, o aš gal bandysiu įsiūlyti belaides ausines.
Vyriausiasis brolis, žinoma, Kalėdų Senį jau seniai demaskavęs ir juokais buvo paprašęs kompiuterio, bet jam buvo atsakyta, kad kompiuteris bus tuomet, kai pagerės matematikos pažymiai. Bendru sutarimu sutarėme, kad šiemet Senelis atneš kokį nors stalinį stovelį – laikiklį mobiliajam telefonui ar planšetei.“

„Mano 5 m. dukrytė užsiprašė lėlės vežimėlio, nes labai mėgsta žaisti su lėlėmis-kūdikiais, renka jų daiktus. Kalėdoms jai nykštukai atnešė ir kūdikio daiktų advento kalendorių, kuo labai džiaugiasi ir kasdien su dideliu džiaugsmu pakuoja tuos lėlės-kūdikio atributus.
Aštuonerių sesė svajoja apie gyvą šuniuką, bet jai sakėme, kad Kalėdų Senelis tokių atsakingų dovanų nedovanoja, tai turi būti visos šeimos sprendimas, tad sakė, kad norėtų Hario Poterio tematikos daiktų, pavyzdžiui, lego.
Taip pat abi labai nori naujų gertuvių-termosų, kad galėtų į mokyklą neštis šiltą arbatą.“


„Devynmetis užsiprašė didelio „Bakugano“, penkiametė – didelio rožinio meškino su kaspinėliu.“

„Mano 6 metų mergina į Kalėdų Senelio laišką įrašė: „Crocs“ žaisliukų papuošti basutėms, lempos dviračiui ir pakabuko kačiuko. Ji žino, kad Kalėdų Senelis atneša tik vieną dovaną, bet tikisi, kad gal netyčia šįkart pasirinks dvi iš sąrašo.“

„Mano visi trys vaikai absoliučiai skirtingi. 10 m. sūnus linkęs į inžineriją, konstravimą, gali iš krūvos detalių pastatyti bet ką. Pagalvojęs jis pateikė 6 skirtingų lego konstruktorių sąrašą, kad Kalėdų Senelis turėtų iš ko rinktis.
8 m. sūnus, nusižiūrėjęs nuo brolio, irgi išsirinko lego konstruktorių. Paklaustas, kodėl tik vieną, atsakė, kad kitiems vaikams užtektų, nes pasaulyje juk daug vaikų, ar ne, mama? Mama, o kaip bus su tais vaikais, kurie neturi tėvelių, kaip jie išsiųs laišką Kalėdų Seneliui, kaip jis sužinos, ko jie nori? Mama, o tie vaikai, kurie dabar kare, ar ir jie gaus dovanų? Šiam vaikui daugiau rūpi kiti, nei jis pats.
Na, o ketverių sesė – be galo pozityvi, visus mylinti, sakė, kad jai gerai bus bet kas, ką Kalėdų Senelis atneš. Sakė, kad džiaugsis viskuo. Tai tik paliudija, kad vaiko laimė – ne materiali.“

Skiria iki 50 Eur

Paprašytas pasidalinti šių metų dovanų vaikams tendencijomis „Topo centro“ generalinis direktorius Remigijus Štaras sakė, kad kalėdinių dovanų „medžioklė“ prasideda dar per lapkričio mėnesio išpardavimus, o populiariausių žaislų kainos svyruoja nuo 15 eurų iki 50 eurų.

Kalbėdamas apie populiariausius žaislus jis atskleidė, kad dovanojamų žaislų sąrašo viršūnėje atsidūrė dvi šių metų naujienos. Pirmoji ir pati populiariausia – interaktyvus skaitmeninis gyvūnėlis „Bitzee“, antroji – į virtualią erdvę persikėlęs „Twister Air“.

„Inovatyvūs „Bitzee“ augintiniai reaguoja į perbraukimus, pakreipimus, prisilietimus, jais reikia rūpintis – šie žaislai tikrai patraukia vaikų dėmesį. O naujasis „Twister Air“ yra visai šeimai skirtas smagus žaidimas – ant riešų ir kulkšnių uždedami spalvoti dirželiai ir pagal ekrane matomas kombinacijas reikia kuo tiksliau atkartoti veiksmus“, – pristatė R. Štaras.

Pasak jo, jau kelinti metai iš eilės itin populiarūs yra konstruktoriai ir advento kalendoriai-konstruktoriai. Patys populiariausi advento kalendoriai vaikams – „Lego“, „Playmobil“ ir „Baby Born“.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė šiais metais pastebėjo, kad, be žaislų klasikos – įvairių mašinėlių, lėlių ir įvairių kūrybinių lavinamųjų rinkinių, tėvai itin domisi pliušiniais žaislais: „Stebime augantį ne tik jų, bet ir žaislų-siurprizų populiarumą – tėvai savo mažuosius stebins tiek kolekcinių figūrėlių, tiek lėlių-siurprizų dovanomis. Tačiau visgi dovanų vaikams pirmūnai ir čempionai – „Lego“ konstruktoriai, jie yra populiariausi ir perkamiausi žaislai mūsų parduotuvėse.“

Apsipirkinėjančių šiame prekybos centre dovanų vaikams krepšelyje atsiduria ir kasmet vis labiau populiarėjantys stalo žaidimai. „Šiemet galvą pasukti galės tiek paaugliai, tiek suaugusieji – į vienų mėgstamiausių stalo žaidimų gretas kelią skinasi detektyviniai galvosūkiai ir TV laidų išleisti stalo žaidimai. Tiesa, nors pirkėjai rodo didelį susidomėjimą pasaulyje nepaprasto populiarumo sulaukusio žaidimo „Exploding kittens“ 2 naujoms versijoms, interaktyviam žaidimui „Twister“, visgi mūsų klientai lieka ištikimi visų laikų stalo žaidimų populiariausiems – įvairiausioms „Uno“ kortoms, „Alias“ žaidimui, „Monopoliui“ ir klasikiniam „Dobble“. Šie ir kiti stalo žaidimai yra perkamiausios, savo pardavimais net „Lego“ konstruktorius lenkiančios dovanos vaikams“, – atskleidžia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Stalo žaidimus, kaip dar vieną visada populiarią žaislų kategoriją, išskiria ir R. Štaras.„Kiekvienais metais dėmesio sulaukia „Monopolis“, šiemet itin populiarus pasirinkimas „Monopolis: super elektroninė bankininkystė“. Taip pat tarp populiariausių yra ir „Alias“ stalo žaidimas. Šių metų naujiena – „Alias: paslaptys“, kuris nuo tradicinio „Alias“ skiriasi savo paslaptingumu, mat atsiranda raktažodžių, kurie ir padeda įminti paslaptis bei laimėti“, – vardija jis.

Į pirkėjų akiratį sugrįžta ir stalo dėlionės. Šiemet tėveliai daugiausia domisi „Ludattica“ serijos vadinamomis detektyvo dėlionėmis. Vaikai turi sudėti dėlionę ir paskui didinamuoju stiklu, kuris pridėtas prie žaidimo, ieškoti paslėptų detalių, kurios nurodytos iliustracijos kraštuose.

R. Štaras pasidalijo šių metų populiariausių žaislų sąrašu ir palygino jį su praėjusių metų trokštamiausiais pasirinkimais.

Šiuo metu populiariausios prekės žaislų kategorijoje:

  • interaktyvus skaitmeninis gyvūnėlis „Bitzee“
  • žaidimas „Twister Air“
  • 2023 metų advento kalendorius – „LEGO City“ konstruktorius
  • „LEGO“ konstruktoriai
  • žaidimas „Twister Air“
  • žaidimas „Monopolis: super elektroninė bankininkystė“
  • „Keycraft“ žaislas – tamprus guminis šuo

Populiariausios prekės žaislų kategorijoje 2022 metais tuo pačiu laikotarpiu:

  • advento kalendoriaus konstravimo rinkinys „LEGO City“, „LEGO Harry Potter“, „LEGO Star Wars“
  • „LEGO“ konstruktoriai
  • kelioninis žaidimas „Mažųjų Alias“
  • saldumynų gaudyklė
  • žaidimas „Mano pirmasis Monopolis“
  • „Keycraft“ žaislas – minkštas mažas kačiukas
Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Kalėdinių dovanų gidas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)