Dvi nepageidaujamos dovanos per kiekvienas Kalėdas

Mažmeninės prekybos įmonė „Argos“ atliko apklausą, kurios metu apklausus 2 tūkst. suaugusių britų buvo siekiama išsiaiškinti, kokios dovanos yra mažiausiai laukiamos po Kalėdų eglute. Pasirodo, trys iš keturių žmonių, net 73 proc. apklaustųjų, nurodė, kad bent kartą gyvenime jiems teko gauti nepageidaujamą dovaną. Pastarųjų sąraše galybė įvairiausių prekių – nuo valymo priemonių iki pasibaigusių nuolaidų kuponų.

Statistika byloja, kad kiekvienas Kalėdas gauname vidutiniškai dvi nepageidaujamas dovanas. Tos pačios apklausos duomenys rodo, kad vienas iš dvidešimties žmonių, 3 proc. respondentų, niekada negavo tokios dovanos, kuri tikrai patiktų, nepaisant to, kad 80 proc. jų prieš Kalėdas nuolat pateikdavo užuominas artimiesiems apie savo kalėdinius norus.

Svarbu pastebėti ir tai, kad siekiant išvengti liūdnų ir nusivylusių veidų šventinį rytą, vidutiniškai kiekvienas iš mūsų pasidalijame 13 užuominų apie norimas dovanas, o keturi iš dešimties vengia užuominų ir tiesiai šviesiai nurodo dovanas, kurias tikisi gauti.

Nuo tualetinio popieriaus, iki skutimosi putų

Tad štai sąrašas dovanų, kurios per Kalėdas veikiausiai nuliūdinis, o ne pradžiugins artimuosius ar draugus, kuriems galbūt žadate jas dovanoti.

Net trečdalis apklaustųjų, 28 proc., nurodė, kad pati blogiausia kada nors gauta dovana jiems buvo pasibaigusio galiojimo dovanų kuponas. Tiek pat apklaustųjų tikino, kad viena blogiausių praeityje gautų dovanų – nudžiūvęs augalai. Šiek tiek mažiau, 25 proc. apklaustųjų, nurodė, kad bloga dovana jiems buvo pasibaigusio galiojimo saldumynai, pavyzdžiui, dėžutė šokolado saldainių.

Nustebsite sužinoję, tačiau apklaustieji britai pasidalijo ir tokia patirtimi, kuri daugeliui iš mūsų galėtų kelti juoką. Štai pavyzdžiui, 22 proc. jų pasakojo Kalėdų rytą po eglute radę tualetinį popierių, 21 proc. – peruką ar chemijos priemonę, skirtą naikinti piktžoles.

Kuo toliau, tuo nuviliančių dovanų sąrašas tampa įdomesnis. 20 proc. apklaustųjų pasakojo gavę netinkamo dydžio drabužius. Sutikite, bent kartą gyvenime tokią dovaną teko gauti daugeliui. O štai grindų šluotą ar kibirą, kaip vieną blogiausių kalėdinių dovanų, įvardijo gavę net 19 proc. apklaustųjų. Toks pat procentas britų atsakė, kad kadaise teko nusivilti gavus skutimosi putas.


Stingant idėjų dovanoms, kartais pasirenkame vieną lengviausių kelių – perdovanojame tas dovanas, kurias kadaise gavome mes. Tad štai net 21 proc. apklausoje dalyvavusių britų nurodė, kad gavo tai, ką dovanotojui patys įteikė prieš metus. Kitaip tariant, dovana, dovanota praėjusiais metais, sugrįžo pas ją anksčiau dovanojusį asmenį. Penktadalis respondentų pasakojo, kad yra gavę ir tokių dovanų, kurias dovanojančiam asmeniui kažkada įteikė jo darbovietė.

18 proc. respondentų nurodė, kad 12 mėnesių prenumerata pažinčių portale ir rizoto ryžių pakelis taip pat itin nemaloniai nustebino šventinį rytą. Dar viena nemaloni dovana – batų tepalas, kurį kažkada gavo 17 proc. apklaustų britų, valymo priemonės – 16 proc., lyginimo lenta – 15 proc., pakuotė skutimosi peiliukų – 13 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją