Pravers ir patyrusiems, ir „žaliems“ investuotojams

Kaip teigia „Delfi“ renginių ir konferencijų skyriaus vadove Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, pernai metais pirmąkart surengta konferencija „Mano investicija“ sulaukė didelio susidomėjimo, todėl nuspręsta ją kartoti ir šiemet.

Norinčius geriau suprasti investavimo galimybes pritraukia ne tik 3 dienas trunkanti nemokama konferencija, bet ir daugybė ją lydinčių straipsnių ir laidų investavimo tematika.

„Matydami skaitytojų susidomėjimą ir žiūrovų kiekį, tikrai galime spręsti, kad turinys yra įdomus ir įtraukiantis. Žmonės ieško informacijos, ir jiems jos reikia vienoje vietoje“, – pastebi S. Meškauskaitė.

Anot jos, konferencijos turinys skirtas pradedantiesiems ir mažiau žinantiems investuotojams, tačiau įdomių temų atras ir aktyvūs investuotojai.

„Mes siekiame įrodyti, kad investuoti gali visi. Nereikia sukrauti didžiausių turtų, kad galėtume nusipirkti nekilnojamo turto – tai galima daryti mažesnėmis sumomis“, – teigia ji.
Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Nemokamos internetinės konferencijos konceptas pasirinktas ne veltui – siekiama, kad konferencija pasiektų kuo daugiau žmonių jiems patogiu metu, nes net ir tuomet, kai konferencija pasibaigs, bus galimybė peržiūrėti įrašus ir susipažinti su medžiaga straipsniuose.

Konferencijos metu dalyviai bus supažindinti su šių dienų mikro ir makro ekonominiu kontekstu iš Lietuvos, Europos ir pasaulio perspektyvos. Daug dėmesio bus skiriama investavimo galimybių įvairovei apžvelgti – nuo jau gerai pažįstamų būdų, kaip nekilnojamas turtas ir saulės energetika, iki alternatyvių investicijų.

Didžiausi mitai – kad investavimas yra brangus ir reikalauja daug žinių

„Swedbank Lietuva“ Pardavimų valdymo ir rinkodaros departamento srities vadovė Audrė Griguolaitė taip pat pastebi, kad investavimo tema visuomenei tampa vis aktualesnė.

„Žmonės vis labiau domisi, ir ne tik domisi, bet ir ryžtasi investuoti. Susidomėjimas auga, ir, kartu su „Delfi“ vykdydami projektą „Investavimo akademija“, matome, kad jis labai sėkmingas. Tema Lietuvos gyventojams labai įdomi, todėl norime toliau tęsti bendrą edukaciją apie investavimą“, – sako A. Griguolaitė.
Audrė Griguolaitė

Anot jos, „Swedbank“ atlikti rinkos tyrimai parodė, kad dalis lietuvių tiki įvairiais mitais apie investavimą, o tai galimai tampa priežastimi, kodėl ne visi pasiryžta investuoti.

„Populiariausias mitas, be abejo, kad investuoti yra labai brangu. Lietuviai galvoja, kad geriausia investicija yra nekilnojamas turtas, nors tai yra viena brangiausių investicijų. Yra daug variantų, kaip galima investuoti gerokai mažesnėmis sumomis. Todėl norime šį mitą sulaužyti ir papasakoti, kad yra kitų, gerokai pigesnių galimybių“, – sako A. Griguolaitė.

Dar vienas dažnai sutinkamas klaidingas įsitikinimas, kurį nurodo „Swedbank“ atstovė – kad investavimas reikalauja daug specifinių žinių. A. Griguolaitė pažymi, kad norint investuoti dažniausiai trūksta ne specifinių žinių, o pasitikėjimo savo jėgomis. Nors ji pastebi, kad lietuviams žengti pirmąjį žingsnį tebėra sunku, tikimasi, kad didesnė investavimo žinių sklaida konferencijoje „Mano investicija“ padrąsins žengti pirmąjį žingsnį ir įsitikinti, kad tai nėra sudėtinga.

Nemokama konferencija „Mano investicija“ vyks lapkričio 15–17 dienomis portale „Delfi“. Norinčius nepraleisti svarbiausių investavimo aktualijų, kviečiame registruotis mano-investicija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją