Rekomenduoja užsienio spaudą

Kiekvienas, planuojantis įdarbinti pinigus ar jau investuojantis, bet norintis nuolat sekti rinkos pulsą ir žinoti naujausias tendencijas, turėtų skirti laiko domėjimuisi. Visi pašnekovai vieningai tikino, kad informacijos dabartiniais laikais apstu.

Išsirinkti iš didžiulės gausos gali būti sunku, tačiau specialistai rekomendavo keletą informacinių šaltinių, kuriuose informacija patikima ir naudinga tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems.

„Pradedantiesiems rekomenduočiau „Yahoo Finance“. Jeigu žmonės nori investuoti į konkrečius finansinius instrumentus, ten galima rasti finansines ataskaitas, investicinius rodiklius. Tad bazinei finansinei analizei galima susirasti pakankamai informacijos. Tačiau ir bendrai spaudoje jos yra nemažai.

Vytenis Šimkus

Jeigu galite skirti pinigus kokybiškesnei informacijai, visada yra tarptautiniai spaudos šaltiniai, kaip „Financial Times“, „Bloomberg“ ar tas pats „Wall Street Journal“, kurie suteikia daug žinių ir nuolat rašo apie naujausias tendencijas. Tai – kokybiški šaltiniai, kuriuose galima rasti daug informacijos apie tai, kas vyksta finansų rinkose“, – aiškino „Swedbank“ Lietuvoje ekonomistas V. Šimkus.

Siūlo lietuvišką turinį

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytoja taip pat rekomendavo skaityti „Bloomberg“. Be to, siūlė į skaitomų naujienlaiškių sąrašą įtraukti i ir „Seeking Alpha“, ypač tiems, kurie domisi periodiniu investavimu nedidelėmis sumomis.

Pašnekovė laidoje taip pat atkreipė dėmesį ir į tuos, kurie ieško kokybiško turinio lietuvių kalba. Jiems A. Klimavičienė pasiūlė lietuviško turinio platformą.

„Yra labai geras, švietėjiškas Tautvydo Marčiulaičio projektas „Lėtas pelnas“, kuris edukaciniais tikslais kas mėnesį investuoja po 100 eurų ir kas mėnesį parašo, kaip toms investicijoms sekasi. Jeigu mano tikslas yra 10-ies metų investavimo terminas, ar dar ilgesnis, čia kas mėnesį rašo, ar man reikėtų kažkuo susirūpinti, dėl kažko labai džiaugtis ar dėl kažko labai liūdėti“, – laidoje kalbėjo dėstytoja.

Asta Klimavičienė

Atkreipia dėmesį į mokamą turinį

Asociacijos „Crypto economy organisation“ prezidentas pridūrė, kad už kokybiškas žinias reikia mokėti. Didžiulėje gausoje naujienų kokybišką turinį garantuoja mokamas turinys. O štai „Bloomberg“ lietuvių kalba galima skaityti mokamo turinio platformoje „Delfi+“.

„Vis tik, reikėtų tikėtis mokėti už informaciją. Šitą dalyką reikia išsiugdyti. Ypač šiandien, informaciniam amžiuje, nes kokybiška informacija yra mokama, dėl to reikia sukrapštyti keletą kapeikų ir nusipirkti patikimus šaltinius.

Vytautas Kašėta

Apskritai, siūlyčiau dažniau rinktis užsienio šaltinius, nes tai padeda praplėsti akiratį. Tradicinėms rinkoms stebėti aš renkuosi „Market Watch“, „Crypto Watch“ – čia daug skaičių. Rekomenduočiau ir „Seeking Alpha“ ar „Motley Fool’s“ – čia labiau prieinama, suvirškinta informacija“, – kalbėjo V. Kašėta.