Nuolaidos pačiose įvairiausiose srityse

L. Balčiūtė su senjorais darbuojasi jau 10 metų, todėl tikina esanti gerai susipažinusi su pagyvenusių žmonių poreikiais. O požiūris, kad žmogus, išėjęs į pensiją, tampa našta ir nereikalingas, pasak jos, yra itin klaidingas.

„Aš matau kitokius senjorus – veiklius, aktyvius, dainuojančius, keliaujančius ir panašiai. Aš juos matau tokius. Žinoma, visokių yra, bet mano mano matymas yra toks, kad išėjus į pensiją gyvenimas nesibaigia – jis tęsiasi toliau ir tas laikas yra skirtas būtent sau ir savo hobiams, o ne vaikams, ne darbams ir panašioms veikloms.

Priežasčių, kodėl mes sukūrėme šią kortelę, buvo išties nemažai. Bet turbūt svarbiausia priežastis yra ta, kad, kaip žinote, spalis yra senjorų mėnuo. Lietuvoje senjorus ypatingai myli būtent spalio mėnesį, o kitais mėnesiais, atrodo, tų senjorų jau nebėra. Tai mes sukūrėme tokią kortelę dėl to, kad senjoras galėtų džiaugtis gyvenimu ir naudotis nuolaidomis ir akcijomis ne tik spalio mėnesį, bet ir visais metais, kiekvieną dieną“, – sako ji.

Asociatyvi nuotr.

Unikalia kortele gali pasinaudoti kiekvienas 60-ies ir daugiau metų senjoras. Kortelė galios visą gyvenimą ir suteiks nuolaidų pačiose įvairiausiose srityse: nuo išskirtinių pasiūlymų odontologijos klinikose, medicinos centruose, sanatorijose, optikos salonuose, vaistinėse iki galimybės pigiau įsigyti kelionę, mokymo kursus, papuošalus, grožio prekes, langus, interjero detales ar netgi baldus. Tai – tik dalis nuolaidų ir pasiūlymų, kurias siūlo kortelės partneriai. Norint pasinaudoti kortelės siūlomomis privilegijomis, tereikia partnerių vietose parodyti/nuskaityti kortelę arba įvesti duomenis perkant internetu ir pasinaudoti nustatyta dydžio nuolaida.

„Kadangi su senjorų auditorija jau dirbu 10 metų, išsigryninau, kokios prekės ir paslaugos jiems tinka. Tai kortelėje, žinoma, yra ir vaistinių tinklų, maisto prekių parduotuvių, bet, tarkime, įkalbinome suteikti nuolaidas ir tokias įmones, kurios senjorų gretose yra labai populiarios, pavyzdžiui sporto šaka diskgolfas, šiaurietiškos lazdos, mezgimo siūlai, knygos. Tikrai manau, kad ir gyvenantys mieste, ir kaime ras sau tinkamas nuolaidas.

Verslų požiūris į senjorus keičiasi, todėl pakviesti bendradarbiauti nebuvo sunku. Ką aš supratau, bendraudama su verslais, kad tiems verslams, kurie prisijungė prie mūsų nuolaidų kortelės, senjoras yra svarbus, jis yra reikalingas ir laukiamas jų fizinėse, elektroninėse parduotuvėse ir visur, kur jie teikia savo paslaugas. O tai senjorui ir yra svarbiausia – būti reikalingam, svarbiam ir laukiamam“, – pasakoja L. Balčiūtė.

Asociatyvi nuotr.

Senjorai džiaugiasi

Senjorė Irena Pivoriūnienė sako išsiskirianti iš kitų, nes iki šiol aktyviai dirba, veda laidą, tačiau ji tokia nėra viena. Aktyvių ir veiklių senjorų yra daugiau, todėl privilegijų jiems tikrai reikia.

„Laura paminėjo, kad spalis yra pagyvenusių žmonių mėnuo, tačiau jis taip pat yra ir psichinės sveikatos mėnuo, o psichinė sveikata mums yra pats svarbiausias turtas. Aš esu gydytoja ir galiu pasakyti, kad visos ligos yra nuo nervų – tai sako ir medikai, ir ne medikai. Taigi, ši kortelė, žmonėms, kurie ją turi, dovanoja ramybę. Dovanoja žinias, dovanoja ne tik kelis procentus vienokius ar kitokius, bet ir pasitikėjimą savimi, pagarbą sau.

Be to, su kuo aš tik kalbėjau iš savo bendraamžių, kuriems visiems virš 60, visi labai susidomėjo, nes jiems visiems tai yra labai smagu. Tai – pagarba jiems, dėmesys jiems, nuolaidos. Vienu žodžiu, tai yra sveikata. Kai pradėjau gilintis į siūlomas nuolaidas, negaliu atsidžiaugti. Jau kalbėjau su pora verslininkų, kurie sužinojo apie tą kortelę, sako ir mes norime prisijungti! Aš jiems sakau: kodėl jūs norite, ar jums čia bus naudos? Jie sako: ne, mes norime parodyti, kad mums rūpi senjorai“, – džiaugiasi pašnekovė.

Laura Balčiūtė, Irena Pivoriūnienė

Sveikata, kurią plačiai atlieps ši kortelė, kaip sako pašnekovė, ne visada yra senjorų prioritetas, net jei daugelis jaunų žmonių galvoja, kad senjorai uoliai ir aktyviai rūpinasi savo fizine būkle. Todėl papildomas paskatinimas rūpintis savimi išties svarbus.

„Pakalbėjusi su Valstybine ligonių kasa išgirdau ne kokią statistiką. Yra tokios prevencinės programos, kurios skirtos žmonėms virš 60: moterims iki 69-erių – krūties vėžio, vyrams iki 61-erių – prostatos, be to, iki 74-erių – storosios žarnos. Jose dalyvauja tik kas penktas gyventojas. Įsivaizduokite, tai yra nemokamos programos, tereikia nueiti pasitikrinti, tačiau neretai galvojama, kad ilgos eilės, reikia pas šeimos gydytoją registruotis ir t.t. Tai yra ne pasiteisinimas, nes, neduok Dieve, ši liga užklumpa, o deja, tomis ligomis mes sergame daugiausiai Europos Sąjungoje – dėl to nerimauja mūsų medikai, profesoriai, onkologai.

Noriu pasinaudodama proga tiesiog maldauti, prašyti mus žiūrinčių senjorų arba jų vaikų ir anūkų paskatinti ir paklausti, ar jūs buvote pasitikrinti pagal prevencines programas? Onkologinės ligos yra klastingos – žmogui nieko neskauda, o liga daro savo juodą darbą. Taigi, ta kortelė prisijungs ir prie prevencinių programų, skatins žmones eiti ir tikrintis. Tada visi būsime sveikesni ir laimingesni“, – laidoje „Delfi diena“ aiškino senjorė.