Senėjimo teorijų raida

Ilgus dešimtmečius mokslininkų bendruomenėje ir plačiojoje visuomenėje vyravo nuomonė, kad pagrindinis senėjimo proceso kaltininkas yra oksidacinis stresas, kuriam būdingas laisvųjų radikalų kaupimasis, sukeliantis ląstelių pažeidimus. Idėja buvo paprasta: kuo daugiau oksidacinio streso patiria mūsų organizmas, tuo greičiau senstame. Nors ši teorija turi pagrindo, tačiau dabar, vis labiau gilinantis į žmogaus fiziologiją ir patofiziologinius senėjimo mechanizmus, suprantame, kad tai tik maža didelės dėlionės dalis.

Šiuolaikinis inovatyvus požiūris į senėjimą – sisteminis. Užuot sutelkę dėmesį į vienintelį veiksnį – oksidacinį stresą, šiandien žinome, jog senėjimo patofiziologijoje itin svarbus yra imuninis atsakas, lėtinis uždegimas, glikemijų kontrolė, ląsteliniai pokyčiai, tokie kaip telomerų trumpėjimas, tarpląsteliniai ryšiai.

Deja, šiandieninėje rinkoje, dažniausiai sutinkame produktus, nukreiptus daugiausia tik prieš vienintelį veiksnį – oksidacinę pažaidą. Tačiau šiuolaikinei visuomenei reikalingi ir šiuolaikiški sprendimai. Būtent tokių sprendimų ieškojo ir Lietuvos bei Šveicarijos mokslininkai, kurie po 10 metų intensyvaus darbo sukūrė unikalų, rinkoje analogų neturintį biomedicininį preparatą NoAGE. Jo pagrindą sudaro daugiau kaip 38 vitaminų, mineralų ir augaliniai ekstraktų kompleksas. NoAGE sudėtis yra nukreipta į 5 pagrindinius senėjimą skatinančius procesus: oksidaciją, glikaciją, lėtinį uždegimą, telomerų trumpėjimą, imuninės sistemos silpnėjimą.

5 pagrindinės senėjimo teorijos

Oksidacinė pažaida – kai laisvieji radikalai pažeidžia ląsteles, jų baltymus, o pokyčiai sukelia ląstelės senėjimą ir negrįžtamai ją sužaloja.

Glikacija – tai biocheminis procesas, kurio metu cukraus perteklius kraujyje susijungia su baltymais ar riebalais (lipidais), taip sudarydamas lipnius junginius, pažeidžiančius ląsteles ir pagreitinančius odos senėjimą.

Lėtinis uždegimas – mirštant organizmo ląstelėms – įvyksta ląstelių apoptozė (užprogramuota natūrali mirtis), tačiau dalis jų miršta ne apoptozės būdu, o sukeldamos papildomas uždegimines reakcijas, taip organizme nuolat rusena uždegimas ir gali sukelti su uždegimu susijusius amžinius pokyčius.

Telomerų trumpėjimas – telomeros, tai chromosomų apsauginiai galai, kurie trumpėja kiekvieno ląstelės dalijimosi metu. Galiausiai maksimaliai sutrumpėjus telomeroms ląstelė praranda gebėjimą dalytis ir miršta, taip prisidėdama prie senėjimo proceso.

Imuninės sistemos silpnėjimas – dėl išorinių ir vidinių organizmų veiksnių imuninė sistema silpnėja ir taip ląstelės tampa lengviau pažeidžiamos.

NoAGE – epigenetinis požiūris į senėjimą

NoAGE išskiritinis produktas, kuris ne tik vadovaujasi pagrindinėmis senėjimo teorijomis, bet ir pasižymi unikaliu epigenetiniu poveikiu visiems penkiems svarbiausiems senėjimą skatinantiems veiksniams. Epigenetika yra nauja mokslo sritis, kuri tiria, kaip aplinkos poveikis gali pakeisti genų ekspresiją, t. y. kada ir kaip genai tampa aktyvūs arba neaktyvūs. Epigenetika paaiškina, kodėl net ir visiškai genetiškai identiški dvyniai, pasižymi skirtingais bruožais, būdo savybėmis, serga skirtingomis ligomis. Epigenetika – viena pažangiausių mokslo ir medicinos sričių, kuri gali būti raktas į senėjimo paslaptis, atrakinantis naujas jaunystės galimybes žmogui.

NoAGE atsakymas jūsų odos problemoms

NoAGE yra vienas iš nedaugelio maisto papildų, su kurio poveikis pagrįstas ne tik teorinėmis, bet ir praktinėmis žiniomis. Atlikti tyrimai rodo, kad šis produktas gali ne tik padėti lėtinti senėjimo procesus, bet ir spręsti įvairias įprastas odos problemas, pavyzdžiui, spuoguotumą (aknę), veido raudonę ir hiperpigmentaciją.

Aknė

Pagrindinė aknės ,,varomoji jėga“ – lėtinis uždegimas. Nustatyta, kad vartojant šiuos augalinius produktus ženkliai sumažėja interleukinų, kitų uždegiminių baltymų koncentracija.

NoAGE tiesiogiai veikia pagrindinius aknės atsiradimo faktorius - lėtinį uždegimą ir imuninės sistemos slopinimą. NoAGE esančios augalinės medžiagos, tokios kaip ciberžolė, žalioji arbata, pluoštiniai grifoliai, goji uogos pasižymi dideliu katechinų, beta gliukanų kiekiu. Šios medžiagos, epigenetiniu lygmeniu veikdamos baltymų ekspresiją organizme, efektyviai slopina uždegiminių mediatorių išsiskyrimą ir taip mažinamas naujų spuogų atsiradimas, veido paraudimas, oda tampa švaresnė ir sveikesnė.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija, kuriai būdingas netolygus odos patamsėjimas, dažnai kamuoja po aknės, lėtinių uždegimų ar nudegimų saulėje. Nors daugelis bando šiuos trūkumus paslėpti kosmetikos priemonėmis, pagrindinė priežastis lieka nepašalinta. NoAGE esantis aviečių lapų ekstraktas, ženšenis, vitaminas C, veikdami epigenetiniu lygmeniu, geba slopinti melanino (odos spalvą lemiančio pigmento) gamybą skatinančių fermentų aktyvumą. Palaipsniui oda tampa šviesesnė, mažinamos įsisenėjusios odos dėmės.

Veido raudonis

Kas 3-iam besikreipiančiam į grožio specialistus dėl veido odos problemų nustatomas veido raudonis. Moterims veido raudonis pasireiškia 3 kartus dažniau nei vyrams.​ Dažniausiai veido raudonė yra ilgalaikio lėtinio uždegimo išraiška. NoAGE sudėtyje esantys augaliniai produktai skatina apsauginio odos barjero funkciją. Taip mažinamas odos dirginimas ir lėtinė žalojančių aplinkos veiksnių pažaida. Klinikiniu tyrimu įrodyta, jog 15 sav. vartojant NoAGE veido raudonė sumažėja beveik 13 procentų. Šis poveikis labiausiai siejamas su peruvinių gvajanų, ciberžolės, šaltalankių ekstraktais. Veikiant šioms medžiagoms sumažėja odos raudonis, oda tampa skaistesnė.


Bendros odos būklės gerinimas

Neseniai 27 Europos šalyse atlikto tyrimo duomenimis, net 43 proc. gyventojų per pastaruosius metus turėjo odos problemų. Tai rodo, kad kasdienė odos priežiūra yra visuotinai svarbi, nepaisant amžiaus ir lyties skirtumų. Moksliškai įrodyta, jog NoAGE, esantys ingredientai, tokie kaip vitaminas C, kofermentas Q10 epigenetiškai stimuliuoja kolageno gamybą, užtikrindamas odos elastingumą. Sudėtyje esantys polifenoliais turtingi produktai: vynuogių sėklų ekstraktas, bazilikas, žalioji arbata, taip pat užtikrina drėkinimą ir tarpląstelinio matrikso funkciją. NoAGE poveikis drėkinimui ir stangrumui įrodytas ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Nustatyta, jog po 15 savaičių NoAGE naudojimo odos drėgmės lygis reikšmingai padidėjo net 20,2 proc., lyginant su placebo, o elastingumas 7,6 proc.

NoAGE pasitelkia gamtos galią ir epigenetinio mokslo pažangą, kad pasiūlytų sisteminį sprendimą, padedantį užtikrinti švytinčią odą. Su naujos kartos maisto papildu NoAGE neleiskite amžiui jūsų sustabdyti. Sukurkite savo jaunystės ritualą – pradėkite rūpintis savimi jau dabar. Pasinerkite į naujų potyrių jūrą naudodami NoAGE 5 žingsnių programą, nukreiptą į 5 pagrindinius senėjimą stabdančius veiksnius. Nepamirškite, jog mūsų gyvenimo būdas gali tiesiogiai daryti įtaką genų pasireiškimui. Todėl maksimalus NoAGE efektas bus pasiekiamas kartu derinant ir kitus aplinkos faktorius bei papildant savo kasdienybę pakankamu vandens kiekiu, daržovėmis, vaisiais ir nenaudojant pridėtinio cukraus.

Džiaukitės nesibaigiančia jaunyste, nes amžius – tik skaičius.

Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.