Šis patiekalas visada itin papuošia vaišių stalą. Jį galima patiekti įvairiai – viename dideliame permatomame dubenyje, o gal mažuose stikliniuose indeliuose, kurie atrodys itin žaismingai. Jei ruošiate silkę nedidelėse talpose, galima ir šiek tiek improvizuoti – pakeisti kiekvienos porcijos sluoksniavimo eigą, taip silkė atrodys dar įdomiau. Šie modernūs silkės pataluose receptai – itin paprasti, tačiau verti išbandyti dar šiemet.

Silkė pataluose su burokėliais

REIKĖS:

  • 1 burokėlio;
  • 1 morkos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 svogūno;
  • 1 bulvės;
  • 200 g silkės;
  • 3 v. š. majonezo.


GAMINIMAS:

Nenulupę išvirkite burokėlius, morkas ir bulves. Daržovių nepervirkite, tačiau jos turi būti pakankamai minkštos. Leiskite joms atvėsti. Išvirkite kiaušinius. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite atvėsusias daržoves. Burokėlius ir morkas sutarkuokite, o bulves – smulkiai supjaustykite. Supjaustykite ir kiaušinius. Silkę susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Galite sluoksniuoti: į dubens dugną dėkite silkės gabaliukus, tada svogūnus, bulves, kiaušinius, morkas ir burokėlius. Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepkite majonezu. Paruoštą silkę dėkite į šaldytuvą ir ten laikykite bent valandą.

Silkė pataluose su obuoliais

REIKĖS:

  • 300 g silkių filė aliejuje;
  • 2 morkų;
  • 1 burokėlio;
  • 1 svogūno;
  • 2 obuolių;
  • 2 v. š. majonezo.


GAMINIMAS:

Išvirkite burokėlius, juos nulupkite ir sutarkuokite. Morkas sutarkuokite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir taip pat apkepkite aliejuje kol suminkštės. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Silkių file smulkiai supjaustykite. Dubenyje dėkite silkės gabaliukus, burokėlius, obuolius, morkas. Viską aptepkite majonezu. Silkė pataluose puikiai atrodo papuošta žalumynais.

Silkė pataluose su džiovintais grybais

REIKĖS:

  • 300 g silkės;
  • 100 g džiovintų grybų;
  • 2 svogūnai;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 v. š. majonezo;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Išvirkite kiaušinius, leiskite jiems atvėsti. Smulkiai supjaustykite silkę. Susmulkinkite džiovintus grybus. Įkaitintame aliejuje pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, juos pagardinkite druska ir pipirais. Dubenyje sluoksniuokite silkės gabaliukus, kiaušinius, džiovintus grybus, svogūnus. Viską aptepkite majonezu, papuoškite žalumynais.