Važinėja dviračiu, vaikšto parkuose

Itin pozityviai nusiteikusi poilsiautoja Iš Dzūkijos tikino, kad net ir lietui lyjant ji tūrėtų ne vieną atsarginį planą, todėl prastas oras poilsio tikrai nesugadintų.

„Tikrai galima čia pabūti – linksma, gera, galima pasivaikščioti pajūriu, parkuose, pasidairyti. Oras niekada nėra blogas, yra tik bloga apranga. Nebūtina pliaže gulėti, galima daug ką nuveikti“, – sakė ji.

Senjorių poilsiautojų kompanija Basanavičiaus gatve žygiavo itin plačiomis šypsenomis. Pasak jų, oras tikrai nėra rodiklis – norint pailsėti, kaip tikino ir kiti sutikti praeiviai, nebūtina gulėti pliaže. O ir šiandien, laimei, lietaus nėra – skaisčiai šviečia saulė.

„Nė kiek nebaisu, mes laukėm ir sulaukėm nuostabaus oro. Galima ir pagulėti pliaže, ir pasėdėti, ir į kavinę nueiti, veiklos daug. Atvykome iš Panevėžio“, – džiaugdamasi saulėtu oru pasakojo senjorė.

„Kaip sakant, nėra prasto oro, yra prasta apranga. Pliaže negulim, dabar reabilituojamės, bet poilsis geras, nepaisant oro“, – pridūrė sutiktas vyriškis.

O štai kalbinta palangiškė atviravo, kad permainingas oras pajūryje įprastas, o aplankyti atvykę anūkai taip pat prisitaiko ir ieško įvairiausių veiklų: kai saulė – keliauja prie jūros, važinėjasi dviračiais, kai jos nėra – neliūdi ir laiką leidžia namuose. Paklausėme, kaip ji vertina žmonių srautus – ar šį savaitgalį jų daugiau nei įprasta?

„Kiekvieną savaitgalį čia daug žmonių, vasarą ypatingai, o kai geras oras – žmonių labai daug“, – pasakojo ji.

Bėga iš kitų pajūrio kurortų

Yra ir tokių, kurie šį savaitgalį Palangą renkasi dėl kur kas kokybiškesnio poilsio ir didesnės ramybės. Iš Karklės dviračiu iki Palangos atvažiavęs poilsiautojas tikino, kad pabėgo į Palangą dėl nuolat į Karklę plūstančių „Karklės“ muzikos festivalio dalyvių. Pasak jo – Palangoje ramybės daugiau. O oras šiandien tikrai puikus įvairioms veikloms.

„Mano laisvalaikis aktyvus, visada dviračiu važinėju visoje Lietuvoje. Dabar apsistojau Karklėje, bet ten didelis triukšmas. Čia žmonių irgi užtenka, bet už Karklę mažiau, atvažiuokite vakare, pamatysite, kiek ten žmonių bus. Jei lis, turiu knygų, veiklos visada užteks“, – pozityviai situaciją komentavo dviratininkas.

Kiti čia atvažiuoja aplankyti giminaičių, tačiau namuose nesėdi – išeina pasivaikščioti, ieško kultūrinių veiklų.

„Aš atvažiavus pas seserį į svečius, tai tikrai turiu ką veikti – tie patys puodai, tik kitoje virtuvėje. Vis tiek norisi įkvėpti Palangos. Vakarais daug koncertų Kurhauze, aikštelėse koncertai, tikrai yra, kur pavaikščioti, ką pamatyti. Tiesiog smagu pasivaikščioti po gražią Palangą. Nesvarbu, nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Reikia gero nusiteikimo.

O kalbant apie kainas, penkeri metai jau nebuvau Palangoje, bet man atrodo, kad jos pagal visą bendrą Lietuvos lygį. Jeigu žmonės sau leidžia atvažiuoti čia, tai turbūt leidžia ir nueiti kažkur pasėdėti, papietauti ir leidžia sau tas kainas. Be to, pasirinkimas yra“, – pasakojo Basanavičiaus gatvėjė sutikta moteris.

Poilsiautojai Palangoje

Kiti tikino į Palangą važiuojantys kasmet. Ilgamečiai poilsiautojai tvirtina, kad Palanga pasikeitusi, o stebėti pokytį visada įdomu.

„Palangą pasirinkom, nes tai mūsų įprotis, nostalgija. Palanga keičiasi į gerą, užaugome ir pripratome prie vienos, dabar kitaip, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Kainos gąsdina, bet ką darysi – tokia rinkos ekonomika. Viskas kyla tolygiai“, – sakė vyriškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)