Pasak festivalio projektų vadovės Godos Giedraitytės, ši eisena, kurią organizuoja gyvūnų globos namų „Linksmosios pėdutės“ vadovai, kasmet populiarėja nepaprastu greičiu.

„Pirmais metais pradėjome nuo penkiasdešimties dalyvių, dabar jau užsiregistravę per 300 ir tai dar ne galutinis skaičius“, – likus kelioms dienoms DELFI sakė G. Giedraitytė.

„Tai tik įrodo, kad žmonėms reikia veiksmo, juos terekia pakviesti. Pirmuosius festivalius mes įžiebdavome su flashmob'ais (grupę žmonių, kurie staigiai susirenka kokioje nors viešoje vietoje ir padaro kažką neįprasto, tai tęsia kelias akimirkas ir išnyksta, - DELFI pastaba), tad būdavo kirbėjimas širdyje, gal niekas neateis. Bet kai pamatydavau gatvėje būrį žmonių, pasiruošusius su telefonais ir atliekančius visus triukus, kuriuos prašai, tai turbūt geriausias atlygis organizatoriams, nes mes stengiamės dėl tų žmonių, kad jiems būtų smagu, – pasakojo „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys. – Augintinių paradas yra vienas iš tokių reiškinių, kuris dauginasi geometrine progresija, žmonių su savo augintiniais kasmet vis daugiau ir daugiau“.

Anot G. Giedraitytės, ši idėja išties išskirtinė, tačiau tokių „judančių“ projektų yra išties nemažai.

„Pagrindiniai „Širdžių vartai“, be abejo, yra, tačiau žmonių, norinčių prisijungti, šiemet irgi geometrine progresija užaugo neplanuotai ir mes labai džiaugiamės, kad vis daugiau žmonių atranda šį festivalį. Manome, kad šios šventės iškirtinumas ir yra, kad tamsiu žiemos metu, kai žmonės beveik nenori išeiti į lauką, kai mes mažai bendraujame. Šis festivalis yra unikalus reiškinys, kai visi žmonės išeina, susiburia, jie vaikšto. Festivalis vyksta keturias dienas ir tas keturias dienas jie susisegmentuoja pagal žemėlapį, bendrauja, puiku, kad bendruomenė renkasi“, – pasakojo G. Giedraitytė.

Klaipėdos šviesų festivalis dedikuojamas dviem svarbioms vasario progoms – Lietuvos Nepriklausomybės dienai ir Šv. Valentino dienai, todėl ir širdies, kaip meilės artimui ir tėvynei, simbolis pasirinktas neatsitiktinai. Tiek širdies simbolių, kiek jų nušvis vasario 14-17-osios vakarais, uostamiestyje dar nėra buvę! Fantastiško grožio ažūrinių nėrinių žaismas, iškilęs virš aukščiausių senamiesčio pastatų, stebins daugiau nei 120 tūkst. įvairiaspalvių švieselių karoliais ir Turgaus gatvę pavers romantišku, širdžių gaubiamu bulvaru – tuneliu.

2015 m. viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ surengė pirmąjį Klaipėdoje ir Vakarų regione šviesų festivalį, siekiant supažindinti miestelėnus ir Klaipėdos svečius su šiuolaikine meno ir medijų raiška, naujai ir inovatyviai pristatyti vienas svarbiausių Lietuvos ir Klaipėdos istorijos datas, patrauklia ir atraktyvia forma nušviesti uostamiesčio architektūrą ir istoriją bei iš dalies sumažinti metų sezoniškumą.

„Klaipėdos šventės“ dabar jau kasmet rengiamame festivalyje kasmet pristatoma pora dešimčių unikalių projektų, šviesos instaliacijų. Organizatoriai skaičiuoja, kad uostamiestį festivalio metu kasmet aplanko keliasdešimt tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių.

Festivalio metu organizuojamos naktinės ekskursijos, kuriose pristatomi svarbiausi festivalio projektai, išskirtinės erdvės, Klaipėdos požemiai. 2017 m. mokamose ekskursijose dalyvavo daugiau nei 2000 festivalio svečių iš įvairių Lietuvos miestų.

Viso festivalio programą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)