Česnakas - (žalias) ne tik mažina cholesterolio kiekį, bet ir labai stiprina širdies bei kraujagyslių sistemą. Tyrimai parodė, kad reguliariai valgomi česnakai bendrojo cholesterolio kiekį gali sumažinti iki 7 proc.

Siekiant išvalyti kraujagysles, rekomenduotina kasdien suvalgyti po 0,5-1 skiltelę žalio česnako.

Arbata (juodoji ir žalioji) - skanus gėrimas, pasižymintis daugeliu gydomųjų savybių. Ji labai naudinga valgant riebų maistą, nes mažina cholesterolio kiekį. Arbatoje yra daug antioksidantų, kurie saugo nuo širdies bei kraujagyslių sistemos ligų ir vėžio. Tyrimai parodė, kad kasdien geriant šį gėrimą, gerokai sumažėja širdies ligų tikimybė.

Arbatos galima gerti kiek panorėjus, tačiau piktnaudžiauti šiuo gėrimu neverta, nes joje esantis kofeinas gali sutrikdyti miegą ir padidinti dirglumą.

Gyslotis - tiksliau - jo tirpioji ląsteliena taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje (tyrimai parodė, kad 2 kartus per dieną suvartojant po 5 g gysločio lapų, po 5 mėnesių cholesterolio kiekis gali sumažėti iki 6,7 proc.)

Yra duomenų, kad sergant II tipo diabetu jis gali sumažinti ir cukraus kiekį kraujyje. Gydantis gysločiu rekomenduotina gerti daug vandens.