Sveikų pusryčių privalumai

Pagreitina medžiagų apykaitą: mūsų metabolizmas lėtėja, kai ilgai negauname maisto. Virškindamas maistą, organizmas degina kalorijas, todėl paspartėja medžiagų apykaita. Pusryčiai - puikus laikas ją pagreitinti visai dienai.

Suteikia energijos: tyrimai rodo, kad žmonės, valgantys pusryčius, turi daugiau energijos.

Sumažina cholesterolio lygį: avižose, sėlenose, citrusiniuose vaisiuose ir braškėse yra ląstelienos, kuri padeda sumažinti cholesterolį ir širdies ligų riziką.

Pagerina koncentraciją: tyrimai rodo, kad pusryčius valgantys žmonės pasižymi geresne koncentracija, atmintimi ir lengviau susidoroja su problemomis.

Padeda lieknėti: žmonės, valgantys pusryčius, per dieną gauna mažiau kalorijų nei tie, kurie jų nevalgo. Atėjus pietų metui nepusryčiavusieji būna alkanesni ir suvartoja daugiau kalorijų.

Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje: jei pusryčiams suvalgysite spurgą ar dribsnių, kuriuose daug cukraus, kraujyje padidės cukraus lygis. Jūs greičiau išalksite ir norėsite angliavandenių. Tuo tarpu sveiki pusryčiai padės išlaikyti normalų cukraus kiekį, o apetitas išliks normalus.

Pusryčiai turėtų susidėti iš sudėtinių angliavandenių, baltymų ir riebalų.

Štai keletas greitų ir sveikų pusryčių idėjų:

* Avižinė košė su šviežiais vaisiais ir riekelė skrudintos viso grūdo duonos.

* Kiaušinienė ir riekė viso grūdo duonos su trupučiu sviesto.

* Vegetariškas omletas su sūriu, pavyzdžiui, Mozzarellos.

* Sveikuoliškas, daug ląstelienos turintis keksiukas, vaisius ir stiklinė sulčių arba lieso pieno.

* Blynai iš nevalytų miltų ir gabalėlis kalakutienos.

* Dribsniai, kuriuose yra daug ląstelienos ir mažai cukraus, su stikline pieno ir šviežiomis uogomis.

* Riekė pilno grūdo duonos su riešutų sviestu, vaisius.

Jei esate iš tų žmonių, kurie rytais negali pažiūrėti į maistą, savo pusryčius „išgerkite” - susiplakite kokteilį iš lieso pieno, jogurto ar sulčių ir šviežių vaisių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją