Turbūt nei vienas muzikinis konkursas neapsieina be panašių skandalų. Štai ir šį kartą kilo triukšmas dėl plagiato, o jo centre atsidūrė garbaus amžiaus moterų kolektyvas „Buranovskije babushki“.

Kaip paaiškėjo, Viktoro Drobyšo parašyta daina „Party for Everybody“ stulbinamai panaši į du ankstesnius hitus. Dainos pradžia, kai senolės gailestingai traukia uždainį udmurtų kalba, primena grupės „Kalinov most“ dainą „Blesniot“.

Specialistai atkreipia dėmesį ir į antrąją V. Drobyšo kūrinio dalį. Muzikos ekspertai pastebi, kad priedainio ritmas, melodija ir aranžuotė lyg būtų nukopijuotos nuo Europos žvaigždės In-Grid hito „Tu es foutu“.

Išeitų, kad „Buranovskije babushki“ daina yra ne kas kita, kaip dviejų populiarių dainų „sumanus lydinys“. Skirtumas nebent tame, kad kažkur tai šiek tiek sumažintas tempas, kažkur pakeista aranžuotė.

Pagal „Eurovizijos“ dainų konkurso taisykles, plagiatu apkaltinti artistai yra diskvalifikuojami. Jeigu taip nutiktų su grupe „Buranovskije babushki“, vietoj jų Rusijai minėtame muzikos konkurse atstovautų Dima Bilanas ir Julia Voklova. Šis duetas nacionalinėje atrankoje užėmė antrąją vietą.

„Esu linkęs manyti, kad mes ne viską žinome! Ir „Eurovizijoje“ mūsų šaliai atstovaus visai ne „Buranovskije babuški“! Vargu, ar Bilanas su Volkova važiuos į Baku vien tik „dublerių“ vaidmenyse“, - pareiškė dainininkas Aleksejus Vorobjovas.

Jo žodžius paneigti suskubo D. Bilano prodiuserė Jana Rudkovskaja: „Tai visiška nesąmonė! O Vorobjovas dabar kas – Dimos Bilano spaudos atstovas?“.

Pasirodžiusios informacijos apie galimą plagiavimą kol kas nepakomentavo nei „Buranovskije babushki“, nei jų dainos „Party for Everybody“ autorius V. Drobyšas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)