„Pavojus, kad ateis žmogus, atsineš didžiulę sumą ar banknotą ir mėgins jį išsikeisti, pirkdamas kokį niekniekį, be abejo, egzistuoja. Būtent todėl mes analizavome geografiją ir pasirūpinome, kad visose teritorijose, pradedant nuo sausio 1 dienos popietės, veiktų visos keitimų vietos. Tai yra, su didele kupiūra žmogus galėtų nueiti į pašto skyrių, ramiai išsikeisti litus į eurus ir tada pirkti tai, ko jam reikia“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Rimantas Šadžius.

Anot jo, Latvijos patirtis rodo, kad prekybininkams didelių sunkumų dėl to nekilo.

„Būtiniausiais, kraštutiniais atvejais įstatymas leidžia atiduoti grąžą ir litais, bet Latvijos pavyzdys rodo, kad visos tos baimės buvo labai smarkiai perdėtos. Sausio 1-15 dienomis vyko prekyba, kai buvo galima mokėti latais ir gauti grąžą eurais, bet patirtis parodė, kad jau nuo sausio 8 dienos visos pirkimo operacijos vyko eurais, tai žmonėms užteko savaitės“, - tikino finansų ministras.

Lietuva eurą įsives nuo kitų metų sausio 1 dienos. Pirmas dvi savaites prekybos vietose gyventojai galės atsiskaityti litais, o grąžą gauti eurais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)