Ne vienas prie bankomatų tikrinasi sąskaitos likutį ir juokaudamas stebisi: „Iš šitiek daug nieko nebeliko“.

Nors litus banko sąskaitose pakeitė eurai, miestelėnai naująją valiuta atsiskaityti šiandien neskuba. Daugelis vis dar moka grynaisiais – litais, tačiau atsiranda ir atsiskaitančių eurais.

„Piniginėje vis dar turiu litų, tai jais ir moku – reikia išleisti“, - sakė alytiškė Jurgita.

„Bandau suskaičiuoti, ar teisingai atidavė grąžą. Kol priprasiu, bus sudėtinga. Kainos atrodys mažos, daug ką norėsis pirkti. Nesunku apsigauti“, - kalbėjo kvitą apžiūrinėdama Rūta, atsiskaičiusi litais.

Eurais už prekes sumokėjusi jaunimo kompanija sakė, kad turi ir litų, bet eurais atsiskaitė dėl smalsumo, o alytiškis Gintautas teigė, kad jo piniginėje eurų galima rasti visada, nes jam tenka dažnai keliauti po užsienio šalis, todėl nieko nelaukęs jais moka ir dabar.

Kai kurie alytiškiai kasininkių teiravosi, kokia valiuta galima atsiskaityti, ar vis dar galima mokėti litais ir iki kada.

Pirkėjai tarpusavyje kalbėjosi, kad prie kasų šiandien užtrunka ilgiau, bet nepatenkintų nebuvo.

„Užtrukau ilgiau, bet tai – ne problema. Suprantama, kad kasininkėms dabar sudėtinga, jos turi priprasti“, - sakė Artūras.

Kasininkės dirbo ypač susikaupusios, padėdamos viena kitai, pasikalbėdamos, kad šiandien nelengva. „Jau susipainiojau“, - šūktelėjo prekybos centro „Maxima“ kasininkė, skubėdama ištaisyti klaidą.

Prekybos centruose litais bus galima atsiskaityti dvi savaites.