Šiauliečiai sako kainas, nurodytas eurais pastebintys, tačiau dar ne visi skaičiuoja ar jos suapvalintos teisingai, tačiau piktnaudžiavimų tikisi.

Kirpyklose, maitinimo įstaigose ar kitose prekybos ar paslaugų teikimo vietose apsilankę žmonės kainas daugumoje vietų jau matė nurodytas ir litais ir eurais. Vienos uždarosios akcinės bendrovės atstovai sako kainas naujai perskaičiavę iš anksto, kad neįkliūtų tikrintojams.

„Mes iš tikrųjų pradėjome jau daug anksčiau, kai sužinojome, kad visa tai yra keičiama, tai jau nuo liepos 1-osios pas mus pradėjo keistis“, – sakė UAB „AG COMPANY“ administratorė-pardavėja Ilona Sinkevičienė.

Šiauliečiai sako pakeistas kainas taip pat senokai pastebėję, tačiau ar apvalinama teisingai – aktualu dar ne visiems, o ir piktnaudžiavimų – laukiama.

„Jau senokai aš matau tas kainas, bet dar neskaičiavau. Jau senokai eurą rašo prie litų“, – pastebėjo Marija. 

„Teko būti tuose prekybos centruose. Tai pastebėjau, kad į žemąją pusę kainos krenta, o internete, parduotuvėse kažkaip nieko nepastebėjau, kas nuteiktų neigiamai“, – sakė Robertas.

„Visko bus. Aš manau, kad visko bus. Bus kas sąžiningai, bus kas piktnaudžiaus šituo. Kaip galvojate, kas piktnaudžiaus labiausiai? Tikiuosi, kad prekybininkai“, – spėliojo Nijolė.