Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, vasario 14-ąją, Valentino dieną, daugiau nei triskart šokteli saldumynų pardavimai – ypač šokoladų bei saldumynų, iš kurių jau ne vienerius metus daugiausiai nuperkama „Raffaello“ saldainių.

Gyventojai kasmet savo meilę saldina ir tortais, pyragais, plokštainiais – jų šiemet pagaminta net 19 tonų, tiek pat, kiek ir per Kalėdas. Valentino dieną taip pat išauga ir prezervatyvų bei lubrikantų pardavimai.

„Įdomu, kad pastarųjų prekių – kontraceptinių apsaugos priemonių ir lubrikantų – paklausa 2021 m. bei užpernai per Valentino dieną didėjo apie 2–2,5 karto, o praėjusiais metais – maždaug 20 proc. Beje, pasisaldinti gyvenimą saldainiais 2021 m., karantino laikotarpiu, polėkis irgi buvo didesnis nei, pavyzdžiui, pernai“, – „Maximos“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pastebima, kad minėdami įsimylėjėlių dieną, pirkėjai smulkiai šios šventės atributikai kasmet išleidžia apie kelis eurus. Tuo tarpu Valstybės atkūrimo dienos proga perkama daugiau maisto: mėsos, žuvies, alkoholio, riešutų, didelio populiarumo sulaukia šakočiai.

Praėjusių metų „Maximos“ duomenys rodo, kad populiariausios tautinės atributikos trejetuką sudarė vyriškos kojinės, automobilinė Lietuvos vėliava ir ženkliukas. Ankstesniais metais aktyviau buvo perkamos Lietuvos vėliavos.