SoliTek“ pranešime rašoma, kad bendradarbiavimo su „LuxChemtech“ tikslas – ekologiška produkcija, paremta žiedinės ekonomikos principais. Jų teigimu, lyderiaujantys saulės modulių gamintojai supranta, kad tinkamas atliekų tvarkymas yra ne ką mažiau svarbus, nei gamybos procesas, todėl įmonė tvarumo siekia abiejose srityse.

Pastebima, kad nors saulės modulių tarnavimo ciklas yra apie 30 metų, ilgainiui jie vis tiek nusidėvi ir yra keičiami naujais. Todėl nuo šiol, atliekant saulės modulių dizaino, medžiagų ar kitus pakeitimus, kartu su „LuxChemtech“ įmonė „SoliTek“ vertins saulės modulių perdirbimo galimybes.

„SoliTek“ įsipareigoja su Vokietijos saulės modulių ir puslaidininkių atliekų perdirbimo įmone dalintis duomenimis apie medžiagų sudėtį, informuoti „LuxChemtech“ apie modulių konstrukcijos ar medžiagų pakeitimus, taip pat dalintis savo pardavimų apimtimis, kad „LuxChemtech“ galėtų tiksliau prognozuoti tikėtinas saulės modulių atliekas.

„SoliTek“ teigimu, šis dviejų įmonių bendradarbiavimas atneš naudos ir jos klientams, įsigijusiems saulės modulius – jiems bus teikiama visa reikalinga pagalba, susijusi su saulės modulių remontu, pakartotiniu naudojimu ir perdirbimu, naudojant naujoviškas „LuxChemtech“ perdirbimo technologijas.

„SoliTek“ yra sukaupusi didžiulę patirtį įvairiuose pagal ES programą „Horizontas“ įgyvendinamuose projektuose. Kadangi programa yra susijusi su saulės modulių perdirbimo galimybėmis, įmonė geba nustatyti esmines su modulių perdirbimu susijusias problemas ir imtis atitinkamų priemonių.

Bendradarbiavimas su Vokietijos įmone „LuxChemtech“ padės „SoliTek“ įgyvendinti minimalius Europos Komisijos reikalavimus dėl saulės modulių perdirbimo. Įmonė yra įsipareigojusi vykdyti ekologiškesnės ateities politiką, todėl aktyviai dalijasi visais reikalingais duomenimis, kad perdirbėjai galėtų tvarkyti modulių atliekas mažiausiomis sąnaudomis ir kuo efektyviau.

Pranešime primenama, kad iki šio bendradarbiavimo „SoliTek“ jau tapo pirmąja ir vienintele įmone pasaulyje, saulės modulių rinkoje gavusia prestižinį „tvarumo Oskarą“ – Cradle to Cradle (C2C) aukso sertifikatą, kuris rodo ilgalaikį įsipareigojimą laikytis žiedinės ekonomikos principų ir atsakingai naudoti medžiagas. Šį sertifikatą įmonei pavyko gauti tik sėkmingai įvykdžius dešimtis bandymų ir atitikus griežčiausius aplinkosaugos ir socialinės atsakomybės kriterijus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją