„Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio teigimu, Lietuvos gamintojai dėl galimybės dalyvauti viešbučio Venecijoje projekte varžėsi su kitų šalių kompanijomis.

„Mūsų šalies įmonių gaminamai produkcijai prioritetą suteikėme dėl aukščiausių kokybės standartų ir konkurencingų kainų. Tačiau mums ne mažiau svarbus yra ir siekis daugiau pridėtinės vertės sukurti Lietuvoje bei sustiprinti vietos verslo ekosistemą“, – sako A. Avulis.

Kompanijos statomas 324 kambarių trijų žvaigždučių „Hilton“ viešbučio projektas Italijoje sparčiai kyla į viršų. Jau baigti antžeminės dalies darbai: pastatyti abiejų pastato korpusų konstruktyvai, sumontuoti vonios kambariai, atliekami fasado darbai, vykdomi vidaus apdailos ir inžinerijos sistemų įrengimo darbai.

„Viešbučio Venecijoje statybos – ambicingas projektas. Šiame mieste, kuriame keliami itin griežti aplinkosaugos ir paveldosaugos reikalavimai, yra labai apribotos galimybės gauti naujų statybų leidimą, vykdyti darbus taip pat yra tam tikras iššūkis.“, – teigia A. Avulis.

Pasak jo, sudėtingiausi visame projekte buvo požeminės automobilių aikštelės statybos darbai. Vandens lygis Venecijoje beveik siekia žemės lygį, tad buvo imtasi inovatyvių sprendimų, kad ji būtų hermetiška.

Statybas Venecijoje „Hanner“ planuoja baigti 2024 m. pabaigoje, bendros investicijos į projektą sieks 65 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją